Gość karina Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 auto odpalało bez problemu, raz nie chciało rano odpalić. Teraz w ogóle nie moge odpalić, myślałam że akumulator, lecz to nie to! Kontrolki się zapalają po przekreceniu kluczyka i nic nie słychać w momencie gdy powinien być rozruch. akumulator zosatał wymieniony na nowy, wygląda tak jakby był na biegu (to automat) i blokował odpalenie, bo rozrusznik się nie kręci, jest totalna cisza! Prosze o dobrą rade może ktoś miał coś podobnego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Pała na "P". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karina Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 pała jest na P nawet patrzylam na N [ Dodano: Nie 05 Paź, 2008 18:36 ] Po śmiertelnej ciszy przy przekręcaniu kluczykiem w mojej Micrze poszłam na godzinę do domu. Przychodzę, przekręcam a ona, miód dla uszu, odpaliła. I jak to rozumieć? Nie rozumiem, ale i tak ją lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam w moim aucie jest podobnie. Po dłuższej jeździe czasami nie mogę odpalić nie kręci rozrusznik. Wystarczy, że ostygnie i pali. Problem jest po stronie rozrusznika prawdopodobnie nie ma styku przy rozruszniku. Ostatnio potraktowałem go kontaktem i jest ok jak narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karina Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam. Dzisiaj jade sprawdzić co sie tak naprawde dzieje. Pytałam ludzi orientujących sie w temacie i też twierdzą, że to może byc rozrusznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 albo brak masy moze byc, albo bendix ktory nie bedzie zalaczal rozrusznika, ale w tym przypadku to 90% masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość unioo Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 W mikrze mojej zony bywa podobnie. Wtedy konieczne jest niejako dopchnięcie wajchy od biegów do pozycji "P", tak jakby poprawienie jej na tej pozycji. Wtedy zawsze odpala. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 weź jakiś przedmiot metalowy (drut gruby, łożysko, młotek itp) i przed kręceniem postukaj w rozrusznik. Jeżeli to bendix, metoda jest skuteczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.