Gość Darek_2208 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 witam: mam mały problem ponieważ mój nissan ma słaby ręczny hamulec. Z tyłu ma bębny ale szczęki są dobre. W czym może tkwic problem. Naciąg pod dźwignią już się skończył. proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 w bebnie masz takie sprezynki i slimak i jego trzeba podciagnac zeby okladziny byly jak najblizej bebna - ja placilem za regulacje 15 zloty (obie strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krispy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja mam P10 i mój brat i z tego co wyczytałem na forum to ogólnie ciężko żeby P10 miała dobry ręczny, czyli taki żeby zatrzymała koła na asfalcie :/ Ale bratu pękła linka od ręcznego i jak założył nową to tylko to koło z nową linką staje w miejscu, czyżby tu tkwił problem? :036: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 u mnie linka nie byla wymieniana i jest tak stara jak nissan, po podciagnieciu hamulca tak jak wyzej pisalem samochod staje prawie w miejscu po zaciagnieciu recznego. dobra regulacja i dobre okladziny i wszystko bedzie ok. z drugiej strony na bebnie moze miec ranty i to moze byc powodem ze reczny jest slaby bo okladziny nie moga w calosci oprzec sie na bebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek_2208 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 ja chciałem zobaczyć co w tych bębnach ale nie wiem jak tam się dostać. Wcześniej nie miałem zagranicznego autka. było zupełnie inaczej. tutaj bęben jest zakładany na łożysku?? i jak go zdjąć?? może jakieś fotki ktoś ma tego mechanizmu?? to już by całkiem było super. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 zdejmij kolo i bedziesz mial beben na wierzchu, obudowa trzyma sie tylko na tych szpilkach (tych samych co kolo), jak nigdy nie zdejmowales to moze ciezko chodzic, uderz pare razy mlotkiem - tak z umiarem, to bez problemu zejdzie i dobierzesz sie do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV_BTM Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Dodam tylko ze jak ci sie to ''rozleci'' to składaj to spokojnie bo ta górna sprężyna jest zakładana tak jakby od środka za samo regulatorem. Ja sie nadenerwowałem nad tym nie mało, ale po piwie i przemyśleniu wchodzi bez problemu i filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 sluchaj nie ma sensu zeby samemu sie z tym uzerac regulacja w warsztacie kosztuje 15 - 20 zl za obie strony, za takie pieniadze to szkoda sobie rak po lokcie brudzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek_2208 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 oki koledzy dzięki serdeczne. chyba zaprowadze do warsztatu. niech wyregulują. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Po waszych wypowiedziach chyba i ja podjadę do warsztatu niech wyregulują. Ja jak zaciągnie ręczny to nie ma żadnego efektu a linka jest ok . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi