Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

swiatlo przy otwartych drzwiach

Gość kysiu

Rekomendowane odpowiedzi

moze to glupie pytanie ale w mojej Almerze z 2001 roku nie moge znalezc gdzie ustawic zeby przy otwieraniu drzwi zapalalo sie swiatlo w samochodzie? ktos cos wie moze na ten temat? bo ja u gory mam tylko dwa swiatelka i one sa tylko albo wlaczone albo wylaczone :/ pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

a jak z symbolami na tej lampce?

Nie masz znaczka otwartych drzwi?

Bo u mnie w almerze jest tak, że przycisk ma tylko 2 ustawienia - pali non stop, albo przy otwartych drzwiach. Żeby lampkę wyłączyć permanentnie trzeba przycisk ustawić po środku w dość nienaturalnej pozycji.

Jeśli się okaże, że też tak masz, to może to oznaczać walnięty czujnik w drzwiach, lub moduł lampki.

... bo ja u gory mam tylko dwa swiatelka i one sa tylko albo wlaczone albo wylaczone :/

Masz pewnie na myśli te przy lusterku wstecznym.

Nie wiem jaką masz wersję (3d??) - w mojej 5d na środku sufitu jest lampka z 3-położeniwym przełącznikiem: on-off-otwarcie drzwi. W sedanach jest to chyba tak samo rozwiązane.

W 3d jest natomiast pewnie tak, jak napisał Krunch

A ja mam pytanie po jakim czasie ta lapmka gasnie gdy się zamknie drzwi?? Bo u mnie jak zamkne drzwi sie jakis czas świeci czy to jest normalne?? Powinno chyba gasnąć po zamknięciu drzwi.

A ja mam pytanie po jakim czasie ta lapmka gasnie gdy się zamknie drzwi?? Bo u mnie jak zamkne drzwi sie jakis czas świeci czy to jest normalne?? Powinno chyba gasnąć po zamknięciu drzwi.

Jest Ok.Wsadzisz kluczyk do stacyjki i przekręć to gaśnie.Tak samo po zamknięciu centralnym.

Opisywalem sedana akurat. Tylko u mnie nie ma na lampce napisu off (chociaz jest po srodku).

Musze przyznac ze bardzo wygodnie jest ta lampka rozwiazana w almerze. Swieci zawsze tyle ile potrzeba i kiedy potrzeba :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...