Gość tamerlan80 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam Parę dni temu stałem się posiadaczem Nissana Sunny 1.4 z 1995 roku Zrobiłem nim już trochę km i coraz bardziej zaczyna mi to autko pasować Kilka pytań do użytkowników forum związanych tym konkretnym modelem i jego eksploatacją. 1. Jaki będzie odpowiedni olej do tego silnika? Czy zrobić wymianę na zimę czy lepiej na wiosnę? Od poprzedniego właściciela wiem, że robił wymianę niecały rok temu a przejechał przez ten czas jakieś 8 tys. km. 2. Jaki jest ekonomiczny zakres obrotów silnika? Ja trzymam go przeważnie między 2 a 2,5 tys. obr. Zbiera się całkiem żwawo tylko nie wiem czy nie pali za dużo Przed nim jeździłem tylko dieslami, więc jestem przyzwyczajony do niskich obrotów. 3. Jakie powinno być ciśnienie powietrza w oponach zimowych? Auto będzie praktycznie bez większego obciążenia - góra kierowca i czasami jeden pasażer. 4. Jaka jest najlepsza publikacja książkowa na temat mojego modelu? Z tego co wiem dostępne są co najmniej dwie. Którą polecacie? Która najlepiej opisuje mój model? A może jest jeszcze jakaś inna? Kolejne pytania dodam przez edycję tematu Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym Sunny zawrócił w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.