Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Podświetlenie radia

Gość piterek79

Rekomendowane odpowiedzi

No to żarówka 12V, dwa kabelki, jeden podłączasz gdzieś do stałej masy i szukasz najpierw kabelków z napięciem na stałe i po kluczyku. Podłączasz na swoje miejsca lub zapamiętujesz które to. Potem podłączasz się pod któreś z napięć i szukasz kabla masy. W ten sposób masz zasilanie radia i możesz je normalnie włączyć. A głośniki to już inna bajka, ale też nic trudnego ;).

dzięki,

na zarówkę ??? <rotfl> , mam miernik

chodziło mi bardziej o dokładny kolor, rozumiem ze powinno byc na nim napięcie 12v po właczeniu swiateł ?? czy tylko kluczyka,

zasilanie sobie pociągnąłem z aku 2x 5mm2

pozdrawiam,

• 1 miesiąc temu...

Pytanie z trochę innej beczki ale podobne: mówicie o stałym prądzie zasilającym radio, gdybym chciał podłączyć oświetlenie wnętrza auta wystarczy, że podepnę się pod to stałe napięcie i pod jakąkolwiek masę i będzie to działać?? tak przynajmniej zrozumiałem test z żarówką 12v :D

ja mam mikrę k11 98r po lifcie. u mnie jest tak: przewód służący do podświetlania radia ma +12v dopiero po włączeniu świateł. wcześniej ( po zapłonie i bez zapłonu) na tym przewodzie jest masa.niestety nie pamietam koloru tego przewodu. mając te dane i miernik można sprawdzić czy w starszych micrach też jest tak jak u mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...