Gość Damcio24u Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Niedawno zauważyłem że po moim samochodem pojawiają się plamy oleju!! Spoczątku myślałem żę cieknie z miski więc wymieniłem uszczelkę, dokręciłem filtr oleju (był troszkę luźny) dalej nic. Jak ciekło tak cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Jak ciekło tak cieknie... I co kolega zamierza w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Niedawno zauważyłem że po moim samochodem pojawiają się plamy oleju!! To może my mamy spojrzeć pod maskę i zobaczyć skąd cieknie ? Może ciec spod uszczelki pokrywy zaworów, głowicy, może też ze skrzyni biegów. Trzeba zlokalizować gdzie jest wyciek i można zastanawiać się na forum, jak to usunąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damcio24u Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Zamierzam znaleźć przyczynę i usunąć!!Mam pewne podejrzenia nie wiem czy słuszne... 1. to cieknie z okolic pomy wodnej (silnik jest w tym miejscu zaolejony) ?????????? 2. może uszczelka pod głowicą ???????????? [ Dodano: Wto 07 Paź, 2008 18:46 ] a jeszcze zauważyłem że płynu chłodniczego ubywa w nieznacznej ilość ! czy to ma związek???? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djsako Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 miałem taka usterkę olej ciekł jakby z miski olejowej a jednak nie, przyczyna jest symering w skrzyni biegów to z niej cieknie koszt to symering 40zł + wy6jęcie skrzyni biegów (tu więcej ale zależy od mechanika) :028: [ Dodano: Wto 07 Paź, 2008 20:10 ] z uszczelki pod głowicą mogą być ślady oleju ale to nie jest najważniejsze, albo skrzynia biegów (symering) albo to napisał kolega fer z uszczelki pokrywy zaworów ale ja jestem przekonany że to samo co w moim nissanie - symering w skrzyni biegów a co do płynu chłodniczego to jak jest nie mniej niż minimum a max to nie ma co sie martwic, jeśli oczywiście nie ma przecieku w instalacji chłodniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonek Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 a jeszcze zauważyłem że płynu chłodniczego ubywa w nieznacznej ilość ! czy to ma związek???? sprawdź, czy w oleju nie ma "jasnych nalotów" (jakby nieco mleka wybełtał z olejem), bo jak są, to związek wykryłeś sam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 djsako, czytaj dokładnie co pisze Kolega. Cieknie w okolicy pompy wodnej więc nie wiem gdzie Ty tam widzisz skrzynię biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SEDZIO Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Niech kolega skontroluje stan oleju czy szybko ubywa,jeśli faktycznie z pompy (ubytek wody)to wtedy jest rdzawy ten wyciek a ciężko to sprawdzić bo silnik zapocony przeważnie jest ale może wieksze ,,ścieżki,, sie porobiły - ewentualnie umyj silnik cisnieniówka i po jakiś tak km sprawdz gdzie najbardziej od góry sie poci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krawiec Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Mozliwe ze cieknie spod napinacza rozrzadu , tego co wkrecany jest w blok On znajduje sie na wysokosci pompy wodnej , za silnikiem , pod kolektorem ssacym nowa uszczelka w ASO 5zl , wymiana gorsza, bo trzeba domotowac cala obudowe termostatu by do niego dojsc TO JEST JEDNA Z WIELU PRZYCZYN CIEKNIECIA OLEJU Z SILNIKA. Proponuje dokladnie umyc silnik, i wtedy na podnosniku/kanale szukac wyciekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 w moim n14 wymieniałem uszczelnienie (symering) wału korbowego. Może to to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi