Gość pumba Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Chcę kupić wahacz do Almery N16 - znalazłem w ofercie Delphi, Yamato(chyba tak się pisze) i TC ? Ważne żeby nie był badziew, cena drugorzędna - byle nie kosztował tyle co w ASO W archiwum szukałem ale tam generalnie poleca się naprawę. Ja chcę nowy. Dzięki z góry za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikalajewna Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Niestety nie pomogę, ale sam podłączę się do pytania. Teoretycznie potrzebuję tuleje do wahaczy, ale mówią, że musze całe wahacze wymieniać, bo tuleje były badziewne i są wycofane :< Do tej pory znalazłem wahacze takie jak Ty więc nie jestem w stanie czego kolwiek poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 O Delphi słyszałem sprzeczne opinie. Yamato polecał mi sprzedawca ale jam jest podejrzliwy jak sprzedawca coś poleca a ja wiem że się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frodman Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Jeśli chodzi o tuleje to jedne kupiłem w motocom a drugie w pb auto. Ale nie pamiętam gdzie przednie a gdzie tylne. Wiem tylko że to była najkorzystniejsza oferta cenowa ( nie mówię tu o towarze najniższej jakości). W motocom zapłaciłem 119 ( na fakturze nazywa się to poduszka wahacza) a w pb ( tuleja almera n16 4708-12-5194p) 100. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Orzel359 Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Frodman jakoś nie mogę odnaleźć "W motocom zapłaciłem 119 ( na fakturze nazywa się to poduszka wahacza) a w pb ( tuleja almera n16 4708-12-5194p) 100" w tych sklepach. Możesz podesłać bezpośredni link? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Macka Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 mam wyrobioną tuleje lewego wahacza, tak powiedziano mi na przeglądzie. Ile taka tuleja moze kosztować i czy wymienić tylko jedna czy wszystkie. Ile wogóle jest tulej w wahaczu n16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Przy jakich przebiegach coś takiego daje o sobie znać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartez1984 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ja kupiłem tuleje tylne koszta około 250zl jakościowo całkiem nieźle, moja N16 ma 240kkm i dopiero zaczyna się sypać prawa tylna guma. pozdrówka bartez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radek_N16 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja nie kupowałem do siebie całych wahaczy. Wymieniłem tylko silentbloki (te tylne przykręcane na 3 śruby, a tych bocznych nie) i sworznie. Dodatkowo jeszcze końcówki drążka i łączniki stabilizatora. Producentem wszystkich elementów jest SIDEM oprócz łączników które są SAKURY. Cały ten zestaw kosztował 485 zł Narazie nic nie puka...trudno żeby pukało jak przejechało dopiero może z 500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur1966 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 artrur66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Macka Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 WITAM. DOWIEDZIAŁEM SIĘ W SERWISIE NISSANA, ŻE TYLNIE TYLEJE WAHACZA PRZEDNIEGO SĄ NIEWYMIENNE W N16. POTWIERDZIŁ TO FACET ZE SKLEPU Z CZĘŚCIAMI. SKOLEI W JEDNYM Z ZAKŁADÓW POWIEDZIANO MI, ŻE SĄ JAKIEŚ ZAMIENNIKI TYCH TULEJ I, ŻE JEST TO JAKAŚ OSŁONKA KTÓRĄ SIĘ ZAKŁADA TAM NA TĄ TULEJE CZY CAŁĄ SIĘ WYMIENIA. NIE ZROZUMIAŁEM GO ZA BARDZO A DOPYTAĆ SIĘ NIE DAŁO BO GOŚCIU NIECIERPLIWY BYŁ BARDZO. PROSZĘ O RADY I O POMOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Wymienne, np TD510W firmy Delphi lub innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Nowy wahacz Yamato kosztował mnie 246 PLN. Naprawa starego byłaby tylko kilkadziesiąt złotych tańsza więc nawet się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Również polecam Yamato. Sam wymieniłem na takie i myślę, że to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin_B Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Mogę poprosić kolegów z postów powyżej lub kogoś, kto od jakiegoś dłuższego czasu użytkuje wahacze firmy Yamato o opinie co do ich jakości?? Mam do wymiany tylne tuleje (mechanik powiedział, że się rozwulkanizowały). Koszt samych tulei to minimum 150,00 PLN (Delphi) a całego wahacza Yamato... 160 pln (e-autoparts). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Mogę poprosić kolegów z postów powyżej lub kogoś, kto od jakiegoś dłuższego czasu użytkuje wahacze firmy Yamato o opinie co do ich jakości?? Mam do wymiany tylne tuleje (mechanik powiedział, że się rozwulkanizowały). Koszt samych tulei to minimum 150,00 PLN (Delphi) a całego wahacza Yamato... 160 pln (e-autoparts). Bierz Yamato, jest naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freunds Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Za 100PLN oddam orginał z 23000 mil przebiegu, jeśli ktoś zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi