komprez Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam .. Dzis mialem KLEPE ... heh nie zebym sie chwalil ale ... coz .. Przywalilem prawym kolem prawdopodobnie w zderzak auta z naprzeciwka - malo wazne ale wazne co sie stalo .. otoz ... Zgiął sie drążek skrętny po prawej stronie ... i kolo jest lekko wykrecone w prawo .... widac pod autem jak drazek jest wygiety ... tylko pytanie ... co jeszcze moglo strzelic i czy da sie wymienic sam drazek skretny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krispy Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Da się i jest nawet tańszy niż końcówka drążka odkręcisz go z listwy a po zamocowaniu oczywiście przymusowa zbieżność. Sprawdź jeszcze czy przypadkiem nie cofnęło Ci się koło!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 a jak sprawdzic czy sie cofnelo ? mysle ze chyba jest na swoim miejscu zwlaszcza ze klepa byla przy predkosci max 20-30km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 komprez, drążek skrętny jest dostępny tylko w ASO lub w używkach. Raczej nie ma zamiennków. Chyba, że chodziło Ci o drążek kierowniczy . Wtedy kolega wyżej a rację Dla sprostowania drążek skrętny w samochodzie to stabilizator a dokładniej stabilizator jest rodzajem drążka skrętnego (przenosi moment skręcający jak sama nazwa wskazuje). pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 dobra - jasniej - jest to precik wkrecony do koncowki drazka przy kole hehe nie znam sie dobrze na zawieszeniu ale majsterkowac umiem Wiec co ? mam to zwyczjnie wykrecic ? Looknijcie sobie na to (z pdf service manual) jak sie do tego zabrac ? to sie wykreca ? czy jak ? [ Dodano: Pią 10 Paź, 2008 14:38 ] Dobra na przyszlosc wymieniajacych to gowno ... Zabralem sie troche nie tak jak powniennem no ale madry polak po szkodzie nie sieglem kluczem zeby zlapac to gowno ... i musialem zwalic wachacz i stabilizator po czym sie jornolem ze kola sa zle skrecone ... no to skrecilem na maxa w lewo i patrze ze da sie siegnac hehe ale przy okazji wymienilem sobie gumki stabilizatorow Takze wszytsko przebieglo bezbolesnie Natomiast mam pytanie od noscie sworznia przy wachaczu z dolu przy kole ... probowalem go zwalic w celu wymiany bo cos sie tluklo (az sie doprosilo wymiany ) jak to zwalic najprosciej ? probowalem juz wielu metod [ Dodano: Pią 10 Paź, 2008 18:35 ] Naprawa skonczona Bylem na diagnostyce i zrobili wszytsko pieknie ladnie Co do sworznia to jednak chyba nie on .... gosc podejzewa ze to luz na amortyzatorze ... mial ktos cos podobnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 a jak sprawdzic czy sie cofnelo ? a weź sobie metrówke taśmową zmierz odległość między środkami kół z prawej strony i z lewej strony. Wynik porównaj:P jak jak raz walnąłem kołem poprzednim autem cofnąłem koło o 3cm. jak puściłem kierownice to śmierć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Bylem na diagnostyce sprawdzili mi laserowo tyl-przod i oba kola przednie wychodzi na to ze jest prosto Autko jedzie prosto i po puszczeniu kieronicy nie ucieka tak samo przy hamowaniu FART JAK CH... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Troll_88 Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 chyba jesteś w czepku urodzony:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.