Gość vipek Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witajcie, Zainteresowałem sie Nissanem X-Trail pierwszej generacji z silnikiem 2.2Di o mocy 114 koni mechanicznych. Wiem że w 2003 roku silnik ten został zastąpionym silnikiem dCi o takiej samej pojemności o mocy 136koni, ale niestety te wersje są już znacznie droższe na rynku wtórnym czy 114koni jest w stanie możliwie sensownie napędzać to autko ? ... jak się ma awaryjność tej jednostki napędowej do nowszego silnika dCi ? i czy ogólnie polecacie ten model Nissana jako auto głównie bulwarowe, a jednocześnie rodzinne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konradmatyja Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Posiadam takowego i ... no coż, mógłby być szybszy i sie lepiej zbierać Szybko sie w nim przyzwyczaja do majestatycznej jazdy, na autostradzie jedzie się wzorowo i jedyne co drażni to jak chcesz szybko wyprzedzić. Moment na dole ma za to wyśmienity pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kodi Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Również nie narzekam a mam ten 114 konny silnik. Co prawda nie kupowałem auta z myślą o szarżach, bo wtedy nie brał był x-traila, ale przesiadając się z punto czuję różnicę i to znaczną. Jak powiedział przedmówca doły ma super - czyli jak chcesz albo potrzebujesz to nieźle się zbiera. Nie wiem czego oczekujesz od auta. Powiem tak - uważam, że do normalnej jazdy tym autem czy to w mieście czy poza nim - ten silnik w zupełności wystarczy. A jego usterkowość? - niech wypowiedzą się użytkownicy co mają dłużej takie auta. Sam jestem ciekaw co lubi strzelić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.