Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

X-Trail 2.2Di 114km

Gość vipek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zainteresowałem sie Nissanem X-Trail pierwszej generacji z silnikiem 2.2Di o mocy 114 koni mechanicznych. Wiem że w 2003 roku silnik ten został zastąpionym silnikiem dCi o takiej samej pojemności o mocy 136koni, ale niestety te wersje są już znacznie droższe na rynku wtórnym

czy 114koni jest w stanie możliwie sensownie napędzać to autko ? ... jak się ma awaryjność tej jednostki napędowej do nowszego silnika dCi ? i czy ogólnie polecacie ten model Nissana jako auto głównie bulwarowe, a jednocześnie rodzinne

• 5 tygodni później...
Gość konradmatyja

Posiadam takowego i ... no coż, mógłby być szybszy i sie lepiej zbierać :) Szybko sie w nim przyzwyczaja do majestatycznej jazdy, na autostradzie jedzie się wzorowo i jedyne co drażni to jak chcesz szybko wyprzedzić.

Moment na dole ma za to wyśmienity

pozdr

Również nie narzekam a mam ten 114 konny silnik. Co prawda nie kupowałem auta z myślą o szarżach, bo wtedy nie brał był x-traila, ale przesiadając się z punto czuję różnicę i to znaczną. Jak powiedział przedmówca doły ma super - czyli jak chcesz albo potrzebujesz to nieźle się zbiera. Nie wiem czego oczekujesz od auta.

Powiem tak - uważam, że do normalnej jazdy tym autem czy to w mieście czy poza nim - ten silnik w zupełności wystarczy. A jego usterkowość? - niech wypowiedzą się użytkownicy co mają dłużej takie auta. Sam jestem ciekaw co lubi strzelić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...