Gość hennoh Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Celuję w Maximę lub Toykę Camry oba automat i 3.0 rzecz jasna... i pytanie dlaczego mam wybrać (lub nie) Maximę i jaki model (fundusze w granicach 15.000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Moim zdaniem Camry. Mimo,ze silniki w Maximie są bardzo dobre to silniki w camry ( głównie 3.0) mają wrecz legendarną opinie. Przebiegi rzędu 500tys. km nie robią na nich wiekszego wrażenia. Ogólnie ten model Toyoty uważany jest za bardzo mało awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 silniki w camry ( głównie 3.0) mają wrecz legendarną opinie. Przebiegi rzędu 500tys. km nie robią na nich wiekszego wrażenia. A w maximie vq30de to nie legenda? (na liscie ward's top10 engines - przez 10 lat ) Na maxima.org chwala sie przebiegami rzedu 700 tys (w Polsce jak silnik ma 700 to licznik juz 3 raz pokazuje 200 ) 3.0 w maximie mniej pali. 3.0 w maximie ma większy moment. W mojej opinii Camry ma słabsze blachy, porównując do 2 camry ktore stoją na moim osiedlu moja maxi wygląda idealnie. Osobiście uwazam, ze camry wygląda nijako, maxima ma to coś, takie a'la sportowe zaciecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Nissan budujac A32 i A33 myslal o sportowym zacieciu tego auta, a takze o pelnym komforcie jaki daje pelnowymiarowy sedan. Jak kazdy z uzytkownikow maximy doskonale wiemy ze modele te udaly sie znakomicie!! jesli stajnia toyoty to tylko fabryka lexus model GS badz ES. IS to juz dla osiemnastoletnich wypierdkow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Popieram opinie GRZECHa i W. Waca. hennoh, myślę, że wybór jest zależny m. in. od Twojego charakteru: jeśli masz choć odrobinę sportowego zacięcia, choć kroplę benzyny we krwi, to szukaj Maximy. Ja tak właśnie bym postąpił. Pozdrawiam - k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Na dobrą sprawę to oczywiste, że na forum Nissana będziemy takowe chwalić. Zapytaj o to samo na forum Toyoty uzyskasz adekwatną odpowiedź:> Camry ma chyba mniej miejsca w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekch Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Z tego co wiem od znajomych, to ich Camry 3.0 w mieście pali tak pod 18l / 100 km... To trochę dużo, a silnik nie ma zdecydowanie lepszych osiągów. Poza tym wygląda jakiś taki nijaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nic nowego nie powiem poza tym co wcześniej powiedzieli koledzy, Camry po pierwsze nie wygląda dobrze, silniki są mułowate i dużo palą, wnętrze zasmuca delikatnie. Maxima to duże wygodne auto o sportowym charakterze i osiagach Jeżeli chodzi o model to młodą A32 możesz wyrwać za tę kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Septern Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 trzeba sie przejechac ;]a cala frajda jak jest manual ;] ja tam bral bym maximke z oczywistych wzgledow i tylko w manualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Najlepiej to sprobuj sie przejechac jednym i drugim , zobaczysz , porownasz ocenisz i mysle ze wybierzesz.....................................maximke :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carvaldi Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ja nie mogłem się zdecydować , najpierw szukałem Camry ale po obejrzeniu paru sztuk znalazłem Maxi A32 i jestem bardzo bardzo zadowolony, 3.0 automat (osiąi mniejsze a spalanie większe niż manual ale jaka wygoda, na gazie LPG pali 12-18l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibibabiboo Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Celuję w Maximę lub Toykę Camry oba automat i 3.0 rzecz jasna... i pytanie dlaczego mam wybrać (lub nie) Maximę i jaki model (fundusze w granicach 15.000) Proponuje to samo pytanie zadac na : http://www.toyotaklub.org.pl/forum/index.php?board=42.0 Pozdrawiam kolegow z Nissan Klub Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Celuję w Maximę lub Toykę Camry oba automat i 3.0 rzecz jasna... i pytanie dlaczego mam wybrać (lub nie) Maximę i jaki model (fundusze w granicach 15.000) Proponuje to samo pytanie zadac na : http://www.toyotaklub.org.pl/forum/index.php?board=42.0 Pozdrawiam kolegow z Nissan Klub Polska No właśnie. I co wyjdzie? Prawdopodobnie odwrotność naszych wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 No właśnie. I co wyjdzie? Prawdopodobnie odwrotność naszych wypowiedzi Jeśli by tak było, to koledzy z Toyota Klub napisali by nieprawdę! Bo jak tak patrzę na nasze wypowiedzi( a miałem przyjemność jeździć również Camry) to nie widzę żeby ktoś coś naciągał. Jedyne co mogą koledzy z forum Toyoty napisać, że im się bardziej Camry od Maximy podoba.....a wiadomo, że to rzecz gustu Pozdrowienia dla kolegów z ToyotaKlub :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 No właśnie. I co wyjdzie? Prawdopodobnie odwrotność naszych wypowiedzi Jeśli by tak było, to koledzy z Toyota Klub napisali by nieprawdę! Bo jak tak patrzę na nasze wypowiedzi( a miałem przyjemność jeździć również Camry) to nie widzę żeby ktoś coś naciągał. Jedyne co mogą koledzy z forum Toyoty napisać, że im się bardziej Camry od Maximy podoba.....a wiadomo, że to rzecz gustu Pozdrowienia dla kolegów z ToyotaKlub :D Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 może to pomoże w podjęciu decyzji .. http://admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n=09...mp;f=iw_325.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Celuję w Maximę lub Toykę Camry oba automat i 3.0 rzecz jasna... i pytanie dlaczego mam wybrać (lub nie) Maximę i jaki model (fundusze w granicach 15.000) Jeśli nie kupiłeś polecam Maximę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hennoh Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 ja nie kupiłem, ale kupił mój kumpel, już się zapisał na forum nabył maximke 3.0 2001r jest przezadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Za 15.000zl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 TUTAJ sprzedawca zszedł już na 17k, ale nie podejrzewam, żeby ktoś za rocznik 2001 dał 15k, no chyba że sporo rzeczy zaniedbanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 No ta wlasnie jest dziwnie podejrzana, strasznie niska cena, w Warszawie stoi jedna za 25 w takim stanie ze jedynie za darmo moznaby ja wziac ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Chyba wiem o, której piszesz. To ta srebrna w car4you na Puławskiej? Miałem do niej trzy podejścia, dwa razy w lecie po deszczach, żaden idiota nie powiedział mi, że stoi w takim miejscu na placu, że nie można do niej dojść. Trzeci raz, wystarczyły mi oględziny z zewnątrz, do środka już nie zasiadałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hennoh Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Za 15.000zl ? za więcej, ale odkupił od firmy w której pracuje z przebiegiem only 100tyś po jakimś Dyr. full opcja, mam nadzieję że da mi się nią przewieźć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Co do Camry to powiem Tobie tak: Monotowano w niej 3 bardzo różne silniki benzynowe: 2.2 16V (136km), 3.0 3VZ-FE (188km) oraz 3.0 1MZ-FE (190km, alum. blok) - zastąpił 3VZ w 1994 r. (na rynek amerykański) V-ki palą ok. 13-14l benzyny w mieście (w zależności od skrzyni, dobry automat jest częściej polecany, m.in dłużej wytrzumuje sprzęgło i nie chaczą biego jak np. w manualu) Ogólnie silnik 2.2 lepiej znosi zagazowanie i całę auto jest ogólnie tańsze w utrzymaniu. Camry tak jak Maxime posiadają w dużej mierze ludzie konserwatywni, którzy się z tymi autami niechętnie rozstają. Zmierzam do tego że w 3.0 remont jest okropnie drogi i trzeba uważać na przebieg. Zalety: -bogato wyposażona wersja GX -dośc obszerne wnętrze -duży komfort jazdy i dobre właściwości jezdne -duża bezawaryjnośc (zadbanych egzemplarzy) Najczęstsze awarie: -wycierają się gumy stabilizatora i silentblocków -wyciek z pompy wspomagania -wymiana uszczelniaczy wału korbowego (w dużych przebiegach) Co do Maximy: W maxi były 2.0 (140km) i 3.0 (193km) oba V6. 2.0 pali mniej ok. 11-12 w mieście, ale jest za słaby do tego auta. 3.0 jest bardzo elastyczny i średnio spala 10,5l. Maxi również jest dla osób, któe kupują auto na lata i tych którzy nie lubią zbyt często zmieniać samochodów. Wg mnie ładniejsza od Camry, silnik na łańcuchu o wręcz legendarnej bezawaryjności, wnętrze bardziej obszerne. W Maxi polecam jednak manuala, automat bywa czasem leciwy. 3.0 w Maxi dobrze znosi zagazowanie (oczywiście sekwencją) Zalety: -bardzo dopracowana i bezawaryjna konstrukcja -atrakcyjne ceny zakupu i niskie ryzyko kradzieży -bogate wyposażenie standartowe Wady: -czasem przepalające się cewki zapłonowe w 3.0 V6 (98-00 rok) -skrzypiące zawiasy klapy bagażnika -zapiekające się tylne zaciski Wybór należy do Ciebie, ale wg mnie fan Toyoty wybierze Toyotę, a Nissana wybierze Nismo, chociaż Maxi ma jednak lekką przewagę. Teraz musisz się zdecydować, która trzymasz stronę... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Toyota to taki japoński Volkswagen, wiec więcej nie trzeba komentowac. Nawet bym Suprą pogardził to to TOYOTA. Lubię idywidualność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi