Gość po_co_mi_nick Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Wiatm, mam problem z nieświecącym lewym przednim reflektorem. W kostce jest masa, jest napięcie, ale żarówka nie świeci. W kostce jest 11,40 V, może to przez to? Czy ktos spotkał się z podobnym problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witam Jest napięcie i masa (oczywiście sprawdziłeś żarówkę) ale gdzieś na stykach jest duża rezystancja, najpewniej spowodowana korozją. Musisz prześledzić całą trasę zasilania reflektora poczynając od skrzynki bezpieczników, posługując się próbnikiem żarówkowym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slonik Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Sprawdź przełącznik od świateł.Jeśli świeca dwa długie to pewnie przełącznik walnięty-ten obrotowy.My już to przerabialiśmy-najlepiej działającą używke kupić albo automatyczny włącznik zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 mozna rozebrac i naprawic... tak robilem w N13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slonik Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 za którymś razem się nudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość po_co_mi_nick Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Nie napisałem, że lewe długie też nie świeci. Żarówkę oczywiście sprawdziłem i jest ok( w prawej świeci) Bezpieczniki też ok, choć ten w skrzynce pod maską lekko skorodowany, przeczyściłem i dalej nic. Rano popróbuje dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.