Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra K12 - fabryczne radio - jak wyjąć?

Gość soltinio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem micry k12 .Mam problem z radiem.

Wszystko działąło bardzo dobrze ,ale pewnego razu zostawiłem właczone radio w samochodzie i padł mi akumulator.. Naładowałem odpalilem i w radiu pokazal mi sie napis CODE.Problem w tym ze kodu nie mam bo nie dostalem od poprzedniego własiciela.Nawet nie wiedziałem ze jest zakodowane w razie takiego przypadku..Auto było sprowadzane z Austrii dostałem wszystkie dokumenty (dowod rej. itd) ale nigdzie nie pisze o nr seryjnym radia lub o kodzie zabezpieczającym..Kontaktowalem sie z kolesiem ,który sprowadzał autko ,ale on nic na temat kodu nie wiedział..

Chcac rozkodowac radio musze je wyjąć i oddac do rozkodowania.

Wczoraj byłem u dwóch "speców" od takich spraw i jeden nie potrafi wyjąć radia, a drugi mysli ze te dziurki zalane plastikiem razem z odlewem panelu trzeba przebic i dopiero włożyć te "klucze" czy jakos tak i radio wyjdzie.

Czy ktos wie cos na ten temat jak wyjać to seryjne radyjko?Nie mam pojecia co teraz zrobic , w serwisie nissana pewnie wystawią dość duży rachunek za taka zabawe..

Prosze o pomoc

Pozdrawiam Soltinio

nie wierze w zadne "zalewane plastikiem dziurki", ktorych spec bal sie rozdziewiczyc :D

1. popatrz czy w dziurkach przypadkiem nie ma zaslepek (srubek imbusowych)

2. zobacz czy przy jakis klawiszach nie ma szerszych szparek na klucz-blaszke

3. mozliwe ze trzeba zdemontowac kawalek deski zeby dobrac sie do jakis srubek trzymajacych radio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...