Gość soltinio Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam serdecznie. Jestem posiadaczem micry k12 .Mam problem z radiem. Wszystko działąło bardzo dobrze ,ale pewnego razu zostawiłem właczone radio w samochodzie i padł mi akumulator.. Naładowałem odpalilem i w radiu pokazal mi sie napis CODE.Problem w tym ze kodu nie mam bo nie dostalem od poprzedniego własiciela.Nawet nie wiedziałem ze jest zakodowane w razie takiego przypadku..Auto było sprowadzane z Austrii dostałem wszystkie dokumenty (dowod rej. itd) ale nigdzie nie pisze o nr seryjnym radia lub o kodzie zabezpieczającym..Kontaktowalem sie z kolesiem ,który sprowadzał autko ,ale on nic na temat kodu nie wiedział.. Chcac rozkodowac radio musze je wyjąć i oddac do rozkodowania. Wczoraj byłem u dwóch "speców" od takich spraw i jeden nie potrafi wyjąć radia, a drugi mysli ze te dziurki zalane plastikiem razem z odlewem panelu trzeba przebic i dopiero włożyć te "klucze" czy jakos tak i radio wyjdzie. Czy ktos wie cos na ten temat jak wyjać to seryjne radyjko?Nie mam pojecia co teraz zrobic , w serwisie nissana pewnie wystawią dość duży rachunek za taka zabawe.. Prosze o pomoc Pozdrawiam Soltinio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koko666 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 nie wierze w zadne "zalewane plastikiem dziurki", ktorych spec bal sie rozdziewiczyc 1. popatrz czy w dziurkach przypadkiem nie ma zaslepek (srubek imbusowych) 2. zobacz czy przy jakis klawiszach nie ma szerszych szparek na klucz-blaszke 3. mozliwe ze trzeba zdemontowac kawalek deski zeby dobrac sie do jakis srubek trzymajacych radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.