Gość barti35 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam! Mam problem z układem chłodzenia! Ucieka mi z niego płyn. Do niedawna tylko lekko kapał ale dzisiaj to już leciało prawie ciurkiem! Wyciek jest od strony pasażera! Problem w tym że trudno go zlokalizować... leci gdzieś w okolicy tego koła napędzającego pasek klinowy i spływa po misce olejowej. Od razu nasuwa sie POMPA! Wymontowałem ja, oglądam i... nic nie widzę! Wygląda dobrze. nie chodzi ani ciasno ani luźno, brak luzów i korozji. Uszczelniacz tez trzymał bo nie mogłem jej oderwać od bloku silnika! I tu moje pytanie, jak sprawdzić czy pompa jest dobra? Nie chciałbym wydawać nie potrzebnie kasy na nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 I tu moje pytanie, jak sprawdzić czy pompa jest dobra? Nie chciałbym wydawać nie potrzebnie kasy na nowa... kurcze w instrukcji tylko to jest napisane :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 odwroc ja wirnikiem do gory i nalej troche wody jak bedzie wyciekac od spodu to juz wiesz tyle ze lepiej by to bylo sprawdzic pod cisnieniem a raczej ciezko by to bylo zrobic w domowych warunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Relike Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 U mnie wzrokowo wyglądała ok. Nie było żadnych luzów na wałku a jednak lała. Skoro masz wymontowaną to kup nową i zakładaj bo wiesz ile trzeba się nagimnastykować z wyciąganiem i zakładaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Też to przerabiałem.Moja lała tylko po lekkim nagrzaniu płynu a potem było ok.Za 90 zeta na allegro kupiłem GMB i od pół roku mam spokój.Nie żałuj kasy.Kupuj nową i zakładaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.