Gość damwes Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witam kupilem niedawno nissana almere 2000 r 1.5 benzyna i mam kilka pytan, 1.czy kontrolka abs musi sie zapalac przy odpaleniu bo nie pali sie ale abs dziala? 2. kontrolka od pasów czy w tej wersji dziala bo jest ale sie tez nie swieci ani nie ma zadnego dzwieku 3 chodzi o hamulce ja wcisne mocniej to z tylu jak puszcze to slychac jakby szorowaly klocki co to moze byc i czasami piszcza samochod kupiony w angli a serwis w nissanie na samo sprawdzenie 200 Funtow czy warto jechac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamsy96 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witam Czy ktoś orientuje się jakie oleje silnikowe sa zalecane przez producenta.Interesuje też mnie czy to prawda,że silnik z przebiegiem 180 tys trzeba zalewać mineralnym czy półsyntetykiem.Chodzi o nissana almerę N15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Wielu twierdzi, ze powinno się lać 10w40 półsyntetyk. Ja mam 210 tys km i mam 5w40 syntetyk i tego się trzymam. wszystko z silnikiem ok. leję TEXACO. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.