Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Ciekawostka spadanie obrotów na jałowym!

Gość Mariuszz

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż miałem swego czasu problem, gdyż spadały mi obroty ba jałowym biegu poniżej 500.

Co się okazało w międzyczasie sprzęgło nadawało się do wymiany, więc wymieniłem ale standardowo oprócz tarcz i docisku okazało się,że trzeba było wymienić tuleje łap sprzęgła (wyrobiły się). Po wymianie obroty w normie cacy :-)

ile takie tuleje kosztują. U mnie czasami jak hamuje i wciśne pedał sprzegła obroty spadna do 500 a potem wskocza momentalnie na 800 czyli norma. moze u mnie tez te tuleje sie wyrobiły?

Gość SemperFidelis

Ja tam specem nie jestem ... z tym że mechanik z którym rozmawiałem stwierdził ze raczej to mało prawdopodobne.... i moze jest to kwestia czujnika obrotów który podobno gdzieś tam jest ...u mnie też sie dławi silnik na jałowym dlatego podjąłem z nim ten temat

• 2 tygodnie później...
ile takie tuleje kosztują. U mnie czasami jak hamuje i wciśne pedał sprzegła obroty spadna do 500 a potem wskocza momentalnie na 800 czyli norma. moze u mnie tez te tuleje sie wyrobiły?
ja coć płaciłem za nie około 150 Pln 2 szt

[ Dodano: Sro 05 Lis, 2008 19:33 ]

Ja tam specem nie jestem ... z tym że mechanik z którym rozmawiałem stwierdził ze raczej to mało prawdopodobne.... i moze jest to kwestia czujnika obrotów który podobno gdzieś tam jest ...u mnie też sie dławi silnik na jałowym dlatego podjąłem z nim ten temat
ja tam też specem nie jestem, ale nieraz posiadacze Almerek wymieniają po kolei co się da (mowa o spadających obrotach!) i dalej nie ma poprawy, więc traktuję ten post tylko jako ciekawostkę wartą uwagi!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...