Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Note - przebarwienia deski rozdzielczej na podszybiu

Gość darek5
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktokolwiek miał problem z odbarwieniem się deski na podszybiu po zmyciu jej zwykłą wodą ?? Wcześniej była (około miesiąc temu) impregnowana plakiem. Teraz to wygląda jakby zeszła wierzchnia warstwa lakieru a powierzchnia jest biaława, jakby oszroniona. Czy ktoś coś takiego doświadczył? Jakie są tego przyczyny ?

1. umieściłeś to pytanie we wszystkich mozliwych tematach

2. chemia którą używałeś była nieodpowiednia

3. na przyszłość uważaj czego używasz, bo możesz też uszkodzić srebrne elementy na desce

4. istnieje funkcja "szukaj"

[ Dodano: Wto 21 Paź, 2008 14:39 ]

3. na przyszłość uważaj czego używasz, bo możesz też uszkodzić srebrne elementy na desce

Łotototo! :D

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

A tak poza tym to po dokładnym przeczytaniu postu można się dowiedzieć że użyty był normalny plak- ten najpopularniejszy który można kupić wszędzie i którego używa zdecydowana większość jak sadzę. Poza tym powiedzcie mi czy to źle że pytałem w kilku miejscach, czekając że prędzej się ktoś zainteresuje tematem. Jeśli to błąd to wybaczcie - uczę się dopiero.

[ Dodano: Wto 21 Paź, 2008 15:29 ]

A i jeszcze jedno - szukałem zanim zacząłem pisać .... nie tylko tutaj zresztą...

[ Dodano: Wto 21 Paź, 2008 14:39 ]

was79 napisał/a:

Łotototo! :D

Czy Panowie zawitali na to forum wyłącznie w charakterze stróżów regulaminu?

Jeżeli pracujecie na co dzień w policji, straży miejskiej lub podobnej instytucji to zostawcie swoje zawodowe zapędy przed wejściem na to forum.

W tym miejscu, takie sprawy między innymi, załatwiają moderatorzy. Nie musicie ich wyręczać.

Postarajcie się raczej pomóc młodemu koledze, a nie łapcie biedaka od razu za grdykę. Po Waszych postach, drodzy Panowie, od razu odechciewa się zaglądania na te strony.

Polecam to pod Waszą rozwagę i pozdrawiam.

Ajac, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Zwrocili delikatnie uwage, ze jesli ma sie problem to zadaje sie pytanie w odpowiednim temacie lub jesli takiego nie ma tworzy sie nowy. Nikt tu nie wprowadza przeciez swoich zasad tylko informuje o istniejacych. Jesli moderatorzy beda uwazali to za niestosowne to sami zwroca na to uwage. Sam nie raz i nie dwa zwracalem nowym uwage w ten sam sposob i nikt nie mial mi tego za zle.

Ajac,wybacz że nasze uwagi Cię tak zdenerwowały ,ale będąc nowym na tym forum jeżeli czegoś potrzebowałem to szukałem najpierw w postach w danym dziale a dopiero zabierałem głos,odbijasz nam czkawką delikatnie zwróconą uwagę nowemu koledze.Jeżeli uważasz ,że żle robimy to pomyśl gdyby każdy pisał jak chciał i gdzie chciał co by było z forum?,a może poprosić modów aby zrobili z forum jeden wielki SB?

Szanowni Panowie, bardzo przepraszam, że poczuliście się urażeni moją wypowiedzią. Nie jestem i nie byłem nigdy napastliwy, ale wychodzę z założenia (mimo, że nie ma we mnie ani krzty pedagoga), że zdecydowanie lepiej jest uczyć niż pouczać. Obydwaj zacytowani przeze mnie koledzy nie zadali sobie trudu sprawdzenia, czy rzeczywiście jest na forum cokolwiek napisane na temat przebarwienia deski rozdzielczej, tylko łajali nowego "notowca" zamiast mu cokolwiek poradzić.

Rozumiem taką sytuację: "Popatrz no nowy kolego, my tu na tym forum wymieniamy się naszymi problemami i ich bazę możesz przeszukać w szukajce, ale rozumiemy - jesteś nowy, więc masz prawo jeszcze się w tym nie bardzo orientować. Na razie Ci pomożemy, ale następnym razem staraj się lepiej" i tu następuje seria linków do interesującego darka5 wątków. No, fajniej by tak było, czyż nie? Ja (przyznaję - bez większego zaangażowania) pogrzebałem w szukajce, ale nic interesującego na ten temat nie znalazłem. Poza tym to jest forum ludzi żywych, a nie tylko i wyłącznie baza danych. Nieraz lepiej jest z kimś pogadać o nurtującym problemie niż przeszukiwać bezduszną wyszukiwarkę. Poza tym chłopak po jakimś czasie okrzepnie i sam zacznie grzebać w wyszukiwarce. Ja na początku też miałem wiele wątpliwości i spotykałem się raczej z koleżeńską życzliwością niż naganą.

Przynudzam już nieco, więc kończąc mam do Was wszystkich gorącą prośbę: pomagajmy sobie nawzajem, a nie pouczajmy, bo ze zwyczajnym pouczaniem na co dzień, na pewno mamy, aż nadto do czynienia.

Pozdrawiam.

Przynudzam już nieco, więc kończąc mam do Was wszystkich gorącą prośbę: pomagajmy sobie nawzajem, a nie pouczajmy, bo ze zwyczajnym pouczaniem na co dzień, na pewno mamy, aż nadto do czynienia.

A co ty robisz właśnie kilka postów wyżej?? Podpowiem Ci: pouczasz!!!

Daj lepiej spokój i jak chcesz mieć syf na forum to polecam dalej stosować swoją "wyrozumiałość". Poza tym za dublowanie postów należy się ostrzeżenie :diabel2:

was79 nie, żebym się śmiał z Twojego nicku, bo mój jest nie lepszy, ale analogia naszej rozmowy jest bardzo zbliżona, miłego oglądania -

:D .

Przykład tego o czym pisałem dał Misiek_nx Żarówki.

Zrobił się tu mały OT, więc to już ostatni mój post w tym temacie.

Pozdrawiam.

Wracając do tematu, to ja jakoś nie ufam tym wszystkim "plakom" i innym ustrojstwom. Jak miałem kiedyś poloneza to "psikałem" ile wlazło i na wszystko, łącznie ze zderzakami. Świecił się jak psu jajca :) Był to jednak zabieg konieczny bo plastiki z biegiem lat z czarnych zrobiły się szare. W nowym aucie, gdzie wszystko jest „cacy”, w moim mniemaniu wystarczy wilgotna szmatka. Ale oczywiście są gusta i guściki. Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

nic mi się nie przebarwia :) nie leję na deskę z przodu żadnych świństw, jak się zakurzy używam ściereczek (takich jak do mebli) i jest ok