Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Problemy z immobilajzerem Almera N16 FL

Gość Rafał19

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w czasie jazdy moją almerą nie wiadomo z jakiego powodu zapaliła się kontrolka sygnalizująca otwarte drzwi i kontrolka immobilajzera :zdziw: . Zatrzymałem się i sprawdziłem wszystkie drzwi, były zamknięte jednak kontrolka i jedna i druga dalej się paliły. Po przyjezdzie do domu i zgaszeniu silnika zorientowałem się że nie działa mi cetralny a kontrolka immobilajzera dalej się świeci, spróbowałem odpalić, ale niestety nic z tego. Próbowałem walczyć z tym za pomocą ukrytego przycisku, który przytrzymywałem 10 sekund, przy włączonym zapłonie. Po wielu nieudanych próbach udało mi się, wszystko wróciło do normy, jednak nie na długo. Przejechałem pare kilometrów i znowu to samo :(: : włącza się kontrolka immobilajzera i otwartych drzwi.

Jeśli ktokolwiek wie co mogło się stać, lub zdarzyło mu się coś podobnego i poradził sobie z tym niech pisze. [/center]

Spróbuj sprawdzić wszystkie wyłączniki zamontowane w drzwiach, bagażniku i klapie silnika, być może któryś z nich nieprawidłowo pracuje (zacina się) i powoduje Twoje problemy. Nic innego poza uszkodzeniem samego alarmu nie przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...