Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

podświetlanie funkcj w kierownicy?

Gość machoni
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam wersje na rynek niemiecki i u mnie również nie działa podświetlanie funkcji w kierownicy - co mnie denerwuje, spróbuje podczas pierwszego przeglądu zgłosić to jako usterkę... zobaczymy co powiedzą :)

Gość Artur5250

Panowie ( i panie jak są) co to ma być :?: jak czytam ogólnie różne tematy to się mocno dziwie, mianowicie nie wiem czy tylko ma tak navara czy też inne marki ale jeden nie ma tego w aucie bo ma na rynek ten, drugi nie ma tamtego bo kupił na rynek tamten, trzeci ma wszystko bo kupił w Polsce . Odnoszę wrażenie że navary na Polskę są najlepiej wyposażone niż na resztę świata. Zawszę jak pamiętam i obserwuję to auta na Polskę były i są najubożej wyposażone. Momentami sie cieszę (wyjątkowo) że brałem u nas choć ubolewam nad brakiem ksenonów ( jest to nie dopatrzenie,gafa nissana) no ale już nad tym pracuję i będzie samochód idealny :diabel:

Odnoszę wrażenie że navary na Polskę są najlepiej wyposażone niż na resztę świata.

Widać z tego, dużo "naszych" musi pracować w hiszpańskiej fabryce ,przykładają się w kryzysie . :diabel:

U mnie także, podświetlenie działa bez zarzutu .

Nie działało natomiast podgrzewanie fotela kierowcy , ale wnerwiony pedalskim brzęczykiem nie zapiętych pasów kierowcy ,zajżałem pod fotel by dokonać sabotażu :one: (dokonałem :P ) .... i odkryłem nie podłączoną wtyczkę od podgrzewania fotela :028: .

Gość Artur5250
ale wnerwiony pedalskim brzęczykiem nie zapiętych pasów kierowcy ,zajżałem pod fotel by dokonać sabotażu :one: (dokonałem :P )

Co do możliwości oszukania brzęczyka od pasów to miałem w piwnicy pas którym kiedyś psa palowałem na tylnej kanapie w seicento , wykroiłem samo zamknięcie i o dziwo pasuje i już nie brzęczy a było zdaje sie od malucha :D

A ja kiedyś miałem fso1500. Tam nie było żadnych przycisków w kierownicy, a tym bardziej podświetlenia :diabel: Nie było nawet wspomagania kierownicy, a jeździło to to po błocie nawet :diabel2:

• 5 miesięcy temu...

A ja mam teraz tak, że po lewej stronie przyciski świecą, po prawej nie. Lewa stron została wymieniona i napisy na przyciskach są podswietlane a prawa strona jest stara i napisy są nadrukowane nad przyciskami i rzecz jasna nie świecą. Dodatkowo po lewej przyciski są szare a po prawej czarne :D. Serwis uparł się na mnie, ze za wszelką cenę zrobią mi składaka. Oczywiście reklamowałem fajerkę... zobaczymy co mi odpowiedzą.

• 6 miesięcy temu...
Gość daslubow

Sprawa robi się tajemnicza :zdziw: Pojadę jutro do serwisu i dopytam w czym jest rzecz. Z Waszych wypowiedzi wynika, że nie ma znaczenia pochodzenie auta ani poziom wyposażenia. Może data produkcji? Patrząc na to z drugiej strony to trochę żenujące, że w aucie za ponad 100k trzeba się zastanawiać, dlaczego u jednych podświetlenie działa a u innych nie...

[ Dodano: Sro 10 Gru, 2008 15:15 ]

Pytałem. Ale odpowiedź Was nie ucieszy. "W sprzedawanych u nas Navarach podświetlenie przycisków na kierownicy działa" - koniec cytatu. Robi się coraz ciekawiej :one:

To chyba zależy od daty produkcji. Ja mam 2 Navki, obydwie w wersji LE, jedna z 2006 roku a druga z 2009 roku. W tej z 2006 niema podświetlania funkcji kierownicy a w tej z 2009 jest. Pozatym układ przycisków jest zupełnie inny. Mnie osobiście bardziej pasuje ten układ ze starszej Navary a brak podświetlania w niczym nie przeszkadza, po przejechaniu 150tys. zna się na pamięć i korzysta odruchowo z przycisków. Pozdrawiam

Dawson bardzo proszę o dwie fotki, jednej i drugiej kierownicy, jakie są różnice w przyciskach. Mam navarę z czerwca 2007 i brak podświetlania.

Gość daslubow

niechce figofagowac ale odruchowo robi sie to po 2-5 tys km :P

heeh, no masz racje, tak dla przykładu podałem ;)).

luk

w weekend wrzuce fotki obydwóch kierownic, bo teraz jedna w trasie...

Dziękuję. Okazuje się, że u mnie jest jeszcze inna kierownica. Navara z czerwca 2007, rok modelowy 2008. Wersja LE. Kupiona w Polsce w salonie nissana. Niestety nie świeci.

6ab973ec3d81fe9cm.jpg

Gość daslubow

Dziękuję. Okazuje się, że u mnie jest jeszcze inna kierownica. Navara z czerwca 2007, rok modelowy 2008. Wersja LE. Kupiona w Polsce w salonie nissana. Niestety nie świeci.

Niema za co. Mi osobiście jednak lepiej pasuje układ przycisków z rocznika 2006.

Edytowane przez DawSon

Interesuje mnie, czy przyciski po lewej stronię powinny się podświetlać. Część z nich jest identyczna z tymi z kierownicy z modelu 2009, która ma podświetlanie.

Przydałoby się, aby przycisk odbioru rozmowy telefonicznej oraz regulacji głośności były podświetlane. Czy ktoś rozbierał już taką kierownicę ? Jak dostać się do tych przycisków ?

Edytowane przez luk

Kto ma starszą Navarę, ale jeszcze na gwarancji i łuszczy mu się srebrny plastik na panelach kierownicy, niech jedzie do serwisu. Wymieniają w ramach gwarancji. Ja mam auto z 2007 roku i w poniedziałek jadę na wymianę. Pdobono poza samym układem przycisków zmienili też jakość plastiku. Zobaczymy czy to świeci i się nie łuszczy...

• 1 rok później...
Gość piotrbrodowski

Witam. ja tez zastanawialem sie dlaczego nie dziala podswietlenie kierownicy, rozebralem kierownice i TERAZ DZIALA!!!!!!!

wystarczylo zmasowac fioletowy kabelek po prawej stronie......pozdrawiam

Ps. dodam ze zdjac poduszke to banalnie prosta sprawa wystarczy wcisnac sptezyne z tylu kierownicy i wtedy odkrecic plastik od przyciskow.......

Edytowane przez piotrbrodowski

• 2 tygodnie później...

Witam. ja tez zastanawialem sie dlaczego nie dziala podswietlenie kierownicy, rozebralem kierownice i TERAZ DZIALA!!!!!!!

wystarczylo zmasowac fioletowy kabelek po prawej stronie......pozdrawiam

Ps. dodam ze zdjac poduszke to banalnie prosta sprawa wystarczy wcisnac sptezyne z tylu kierownicy i wtedy odkrecic plastik od przyciskow.......

Czy mógłbyś wrzucić zdjęcie swojej kierownicy jak to wygląda oraz podać rocznik navary?

U mnie tez świecą a dodoatkowo polecam serwis w Rzeszowie a dlatego że : mi sie jakos strasznie powycierala gałka zmiany biegów oraz to coś na kierownicy i zgadnijcie co...... wymienii na gwarancji :) :) przy przeglądzie 90 tysiaków :) teraz mam jak nówkę :) i ten zapach :) nowizny :):D :D :D :D