Gość Lamera Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Witam, Czy możliwe jest podłączenie , Zrobienie z Almery N16 przed FL, która seryjnie ma halogeny w zderzaku funkcji "Follow My home" na stały czas powiedzmy 20 sekund, uruchamianej przy np odpowiedniej konfiguracji przycisków z fabrycznego pilota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 chyba follow ME home tak czy inaczej wpisz to w google i poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamera Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 oczywiście ME home - przepraszam literówka W każdym razie nie próbował nikt tu nic w tym temacie podziałać, a czy w ogóle w wyższych modelach nissana jest ta funkcja ?? A przy okazji gdybym chciał kupić ziemniaki poszedł bym na rynek, gdybym chciał napić się piwa poszedł bym do knajpy, a gdy nam pytanie na temat Nissana wchodzę na jego forum bo od tego wydaję mi się że jest więc nie pisz mi tu o szukaniu w googlach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 co sie burzysz koles, podalem ci zebys wpisal na google tam ci troche tematow wyskoczy,jak znajdziesz zasade dzialania systemu bedziesz wiedzial co ci potrzebne by u siebie to zrobic.nie wydaje mi sie ze w samochodach tego segmentu byly tego typu bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamera Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Nie pisz do mnie koleś to po pierwsze, po drugie sam poczytaj w googlach o zasadzie działania tego systemu - można to założyć nawet do malucha - wszystko to to tylko kwestia podłączenia i instalacji i jeśli ktoś się w to bawił to pytam właśnie o to podłączenie pod konkretnego nissana. Jeżeli nie lub nie ma zielonego pojęcia o czym pisze to niech nic nie pisze i spoko luz no i uzupełnij wiedzę bo jak najbardziej system ten jest coraz bardziej dostępny w autach tego segmentu - wejdź w google i poszukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Nie pisz do mnie koleś to po pierwsze, po drugie sam poczytaj w googlach o zasadzie działania tego systemu - można to założyć nawet do malucha - wszystko to to tylko kwestia podłączenia i instalacji i jeśli ktoś się w to bawił to pytam właśnie o to podłączenie pod konkretnego nissana. Jeżeli nie lub nie ma zielonego pojęcia o czym pisze to niech nic nie pisze i spoko luz no i uzupełnij wiedzę bo jak najbardziej system ten jest coraz bardziej dostępny w autach tego segmentu - wejdź w google i poszukaj... bijesz piane i sam nic nie wnosisz do tematu, jak google parzą, jest wyszukiwarka na forum i od niej powinienes zacząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Żeby było zabawniej to moja żona to ma w Pandzie a ja w nissanie nie mam :-) Szczerze mówiąc jest to fajna sprawa szczególnie jak masz np garaż bez prądu (lub oszczędzasz na prądzie :-) ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 yankee w punto tez jest w niektorych wersjach a ty lamera wez przeczytaj najpierw ze zrozumieniem co pisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Micra K12 miała takie coś w opcji - http://www.motofakty.pl/artykul/nissan_mic...del_2002_3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lamera Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 No właśnie czyli jakiś trop jest,jednak jakiś Nissan to miał. Rozmawiałem dziś z chłopakami z serwisu. Generalnie zasada jest taka że nowe samochody które mają najogólniej pisząc "szynę" jak np nowe modele Toyoty, można ją po prostu zaprogramować tak by np światła mijania włączały się przy uruchomieniu pojazdu a przy wyłączaniu gasły, podobnie można zaprogramować funkcję "follow" - tak jest np w RAV4, tylko świecą nie halogeny tak jak mi się to ubzdurało tylko normalne mijania. Co do świecenie samych halogenów z postojówkami ( tak jak to da się zrobić jakby normalnie w N16) np powiedzmy przez minutę po zamknięciu auta to temat zadałem i jak tylko się czegoś dowiem dam wam znać. Kiedyś taka funkcję miały nie które autoalarmy jednak się z tego wycofali ( a szkoda ) A przy okazji dziś odebrałem czujniki cofania i jak tylko je pomalują i podłącze również podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 w któryms manualu widziałem, że przycisk III w pilociku NATS jest programowalny, z zastosowaniem do zewnętrznych akcesoriów. Jeśli centralka od alarmu ma wyprowadzony sygnał, problemem byłby jedynie moduł włączający światła na określony czas. Myślę, że przy odrobinie rzeźby jest to do wykonania (jeśli nie na przycisk od alarmu, to na przycisk w kabinie). Można spróbować oprzeć się o np taki czujnik http://allegro.pl/item462833644_elektronic...r_promocja.html Z przerobieniem, żeby światła załączały się na określony czas powinien sobie poradzić każdy elektronik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi