Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Skrzynia biegów i wymiana oleju

Gość Kamila
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam maly problem ze skrzynia biegow a mianowicie jak autko jest jeszcze zimne to bardzo ciezko wchodza mi biegi czasami nie chca wchodzic w cale...podejzewam, ze moze to przyczyna starego oleju w skrzyni autko ma juz 14 lat i olej nie byl wymieniany. chce go wymienic tylko mam pytanie ile wchodzi tego oleju do skrzyni biegow i jaki bylby dobry? proszę o pomoc :)

ja tez tak mam... ale czy mi sie chce olej wymieniac :P a tak powaznie to cos slyszalem ze sa syntetyki itp. Poszukaj na forum w szukajce. Napewno temat byl walkowany

chce go wymienic tylko mam pytanie ile wchodzi tego oleju do skrzyni biegow i jaki bylby dobry? proszę o pomoc

wiec tak ja mam sunny CD20 i i mnie ok 3.8 l a olej to jest pełny syntetyk 75W/90 ja taki niedawno dolewałem nie jest on tani bo ja płaciłem 35 zł za litr ale jak go zalejesz to na następne 14 lat spokój :) ale nie jestem pewien czy to to jest przyczyną twojego problemu :D ja bym stawiał raczej na sprzęgło poczytaj trochę bo jest pełno tematów pozdr ;)

a ile kosztuje taki olej? i ile litrow w takim opakowaniu?

[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 18:50 ]

jak by bylo sprzeglo to by na goracym tez tak sie blokowalo. A to sie dzieje na zimnym

a ile kosztuje taki olej? i ile litrow w takim opakowaniu?

ja za litrowe opakowanie zapłaciłem niecałe 35 zł u mnie brakowało tylko 2 setki żeby dolać wiec kopiłem litr za 5 morze coś taniej ale to na pewno nie za dużo nie oszukujmy się:D

mam znajomego co beczulki z niemiec przywozi moze mi da tanio :)

a to spoko tylko nie jakiejś byle jakiej firmy bo ja bym na takich rzeczach nie oszczędzał bo do skrzyni lejesz raz na ileś tam tys. km to warto zainwestować w porządnej klasy olej

• 6 miesięcy temu...