Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witajcie, wiem, że jest temat o tym jak oszczędnie jeździć Micrą w którym poruszacie wątki spalania i niektórzy podają też max.zasięg. Jednakże w tym temacie chciałbym byście podawali TYLKO ile maksymalnie wyśrubowanych km udało Wam się przejechać waszymi K11-stkami na jednym baku. Czyli tankowanie do pełna, zerowanie licznika i w drogę aż do 'późnej' rezerwy... tudzież przymusowego postoju z powodu suchości w baku Jako autor tematu pierwszy podam końcowe wskazania licznika jakie udało mi się uzyskać... - 480km (miasto) - 503km (mieszany) - 525km (trasa, z czego ostatnie 25km od zaświecenia się rezerwy) Powiem Wam szczerze moi Nissano-maniacy, że jako 'biedny studenciak' liczyłem na większy zasięg (czyli mniejsze spalanie), więc podawajcie swoje wyniki bym wiedział, czy moja Niebieska Torpeda♥ nie jest czasem zbyt dużym łakomczuchem jeśli chodzi o paliwo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 nie tankowalem nigdy do pełna przez 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 nie w temacie ale zmien sobie na lpg lub na k10 z lpg zasieg na 28 litrow lpg to 450-460km czyli niecale 60zl :027: silnik 1.0 gaznik MA10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Latarnik Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 ok 720km na baku na tarasie Tarnów - Włochy( paliwo z dodatkiem, powietrze w oponach 2,3 przód 2,1 tył ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 To ja podepnę się pod ot, niedawno swoją K dychą zrobilem (w cyklu mieszanym ( 1/3 miasto i jazda po drogach gruntowych nie mieszczących się w żadnej rozsądnej ktg. dróg; oraz 2/3 w trasie) 708 km :diabel2: na pelnym baku choć ostatnie 200 km jechalem jak emeryt nie wychodząc poza 3000 obrotów koszt wiadomy 40 l paliwa x stawka na stacji. I to mój rekord przejechanego dystansu tym autkiem na pelnym baku. W samym cyklu miejskim, latem na baku zrobilem okolo 560 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ainkaa Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Miasto-482 Trasa-568 było gorzej, jest lepiej po zmianie wszystkich filtrów, ogólnie jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Analogicznie jak w temacie o oszczednej jezdzie prosze o podawanie przy 'osiagach' pojemnosci silnika swojej bryki Ja sie niestety osiagami nie pochwale z powodu - najprawodpodobniej - zepsutego czujnika od rezerwy (zaczyna sie swiecic kiedy w baku jest okolo 15litrow, a mi swiecaca rezerwa dziala mocno na nerwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zygmin Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Odkąd tankuję do pełna przejeżdżam 600 km w trybie mieszanym-wystarcza mi to prawie na cały tydzień, zależy ile mam rzeczy do załatwienia poza pracą nie wiem ile z tego przejeżdżam na rezerwie bo owa kontrolka mi nie działa - może i dobrze, bo tylko by mnie wkurzała:D tankuję więc jak wskazówka poziomu paliwa wskoczy na czerwoną kreskę, zazwyczaj ok 32 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siinski Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Tankuję zawsze 30 litrów bo w takich bańkach przywożą mi ropę :diabel2: I żonka która ma dość ciężkie kopyto robi na tym 570-620 km.Dojazdy 15 km do dużego miasta,przebijanie się przez korki zawsze w godzinach szczytu,praca w samym centrum i powrót do domu.Mam ją od trzech lat i baaardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawlok Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Wypowiem sie Jako uzytkownik Micry z silniekim 1,0 z 97 roku od maja 2008 :-) Jak na raize tankuje po zrobieniu ok 550 km wtedy jestem wg wskaznika rejonach rezerwy +/- i do baku weszło mi max 37,2 litrów min 33,6 litra... Zobacyzmy jak bedzie zimą. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Miasto 450 - 500 Trasa 550 - 600 To są wartości średnie z kilku ostatnich tankowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 no u mnie żona niestety po mieście 400, a w trasie jeszcze nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 jak czytam tego posta to tylko czekam az ktos pochwali sie 600 km w trybie miejskim na naszym nieco ponad 30 itrowym baku :diabel2: Osobiscie niesparwdzalem od odbicia do rezerwy lecz szacuje sie na jakies 350 km :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Trasa, niezupełnie pełny bak - jakieś 2000km do zapalenia rezerwy. Oczywiście większość na lawecie . A tak na serio to dokładnie to samo już było w jakimś temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 600 KM wiekszosc trasy raczej spokojnie 90-110 troszke miasta, paliwo Lukoil made by UA wlane do baku po przechyleniu fury 35,2 litra rezerwa sie nie palila wiec ok 45 bylo w baku. chyba nie jest zle jak na 1.3 i wsadzony gaz ktory zwieksza ponoc spalanie benzyny :027: w grudniu sprawdze spalanie na orlenowskiej vervie zalanej na terminalu w Plocku mam nadzieje ze wyjdzie troche wiecej km przy podobnym stylu jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Przyszła zima, a co za tym idzie spalanie naszych Micrusków wzrosło. Ja wczoraj zatankowałem i obliczyłem, że średnio spaliła mi 6,06l/100km w cyklu mieszanym z czego 70% to jazda autostradą. Znowu moja Micra mnie pozytywnie zaskoczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tibia Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 a ile ma bak pojemnosci /w wersji silnika 1l, jesli to ma znaczenie ;)/ i ile l paliwa jest jeszcze, kiedy zapala sie lampka rezerwy? :diabel2: jak tankuje ok 35l i jezdze do ok30km od zapalenia sie lampki, to w Warszawie, ale na trasach dosc bezkorkowych robi mi 530km. nie jest to jakas rewelacja jak na taki silniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 400km-450km - miasto latem udalo mi sie wyjezdzic ponad 500km ale ja mam ciezka noge :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 tibia bak ma pojemność 42 litry. Natomiast jesli chodzi o lampkę, to jest to niekończąca się opowieść. Przeczytaj sobie ten temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2655. Jak dla mnie to lampka zapala się jak w baku zostaje jeszcze około 7-10l benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 185km 1,3 pelne butowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaktusiorr Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 450km na pelnym baku w trybie mieszanym...mam ciezka noge...a na trasie autostradami malo kiedy jade ponizej 120, zazwyczaj 140 (wiecej i tak nie chce mi jechac na 5biegu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyrus1985 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Przejechałem w trasie 650 km - jazda non stop - a micrunia spalila mi 33 litry paliwka. Jeszcze 100 km bym przeleciał bo tych ostatnich 5 literków ze zbiornika by juz nie zassał. Pomiar obiektywny bo lane pod korek (az paliwo sie wylewało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 silnik 1,5d w cyklu "mieszanym' trasa i drogi gruntowe 579km i wskazówka weszła na dość mocno na czerwone pole, tankowanie 27l, pod korek. teraz sam cykl miejski i krotkie odcinki 250km, wskazówka na połowie skali. zobaczymy ile będzie km jak znw się znajdzie na czerwonym polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lkula Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jakieś 350-390 km do rezerwy (a ta jest wg mnie trochę dziwna). K11, 1.3, 16V, 128000 km. Tyle że mam ciężką nogę - jak to szwagier mówi "ciś bo mosz czym". ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zaryzykowalem, przejezdzilem z palaca sie rezerwa 60km na stacji weszlo 31l(wniosek - jeszcze bym spokojnie z 80km zrobil), stan licznika: 430km, cykl mieszany. Zatem zasieg szacuje na 510km, silnik 1,3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi