Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Zasięg Waszych K11 na 1 baku

Gość Gnothi_Seauton
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gnothi_Seauton

Witajcie,

wiem, że jest temat o tym jak oszczędnie jeździć Micrą w którym poruszacie wątki spalania i niektórzy podają też max.zasięg. Jednakże w tym temacie chciałbym byście podawali TYLKO ile maksymalnie wyśrubowanych km udało Wam się przejechać waszymi K11-stkami na jednym baku.

Czyli tankowanie do pełna, zerowanie licznika i w drogę aż do 'późnej' rezerwy... tudzież przymusowego postoju z powodu suchości w baku ;)

Jako autor tematu pierwszy podam końcowe wskazania licznika jakie udało mi się uzyskać...

- 480km (miasto)

- 503km (mieszany)

- 525km (trasa, z czego ostatnie 25km od zaświecenia się rezerwy)

Powiem Wam szczerze moi Nissano-maniacy, że jako 'biedny studenciak' liczyłem na większy zasięg (czyli mniejsze spalanie), więc podawajcie swoje wyniki bym wiedział, czy moja Niebieska Torpeda nie jest czasem zbyt dużym łakomczuchem jeśli chodzi o paliwo ;)

Pozdrawiam :)

nie w temacie ale zmien sobie na lpg lub na k10 z lpg :P zasieg na 28 litrow lpg to 450-460km :P czyli niecale 60zl :D :027: silnik 1.0 gaznik MA10

To ja podepnę się pod ot, niedawno swoją K dychą ;) zrobilem (w cyklu mieszanym ( 1/3 miasto i jazda po drogach gruntowych nie mieszczących się w żadnej rozsądnej ktg. dróg; oraz 2/3 w trasie) 708 km :diabel2: na pelnym baku choć ostatnie 200 km jechalem jak emeryt nie wychodząc poza 3000 obrotów ;) koszt wiadomy 40 l paliwa x stawka na stacji. I to mój rekord przejechanego dystansu tym autkiem na pelnym baku. W samym cyklu miejskim, latem na baku zrobilem okolo 560 km.

Analogicznie jak w temacie o oszczednej jezdzie prosze o podawanie przy 'osiagach' pojemnosci silnika swojej bryki :)

Ja sie niestety osiagami nie pochwale z powodu - najprawodpodobniej - zepsutego czujnika od rezerwy (zaczyna sie swiecic kiedy w baku jest okolo 15litrow, a mi swiecaca rezerwa dziala mocno na nerwy ;) )

Odkąd tankuję do pełna przejeżdżam 600 km w trybie mieszanym-wystarcza mi to prawie na cały tydzień, zależy ile mam rzeczy do załatwienia poza pracą:) nie wiem ile z tego przejeżdżam na rezerwie bo owa kontrolka mi nie działa - może i dobrze, bo tylko by mnie wkurzała:D tankuję więc jak wskazówka poziomu paliwa wskoczy na czerwoną kreskę, zazwyczaj ok 32 litrów.

Tankuję zawsze 30 litrów bo w takich bańkach przywożą mi ropę :diabel2: I żonka która ma dość ciężkie kopyto robi na tym 570-620 km.Dojazdy 15 km do dużego miasta,przebijanie się przez korki zawsze w godzinach szczytu,praca w samym centrum i powrót do domu.Mam ją od trzech lat i baaardzo polecam :D:D:D

Wypowiem sie Jako uzytkownik Micry z silniekim 1,0 z 97 roku od maja 2008 :-)

Jak na raize tankuje po zrobieniu ok 550 km wtedy jestem wg wskaznika rejonach rezerwy +/- i do baku weszło mi max 37,2 litrów min 33,6 litra...

Zobacyzmy jak bedzie zimą.

Pawlok

600 KM wiekszosc trasy raczej spokojnie 90-110 troszke miasta, paliwo Lukoil made by UA :D wlane do baku po przechyleniu fury 35,2 litra rezerwa sie nie palila wiec ok 45 bylo w baku. chyba nie jest zle jak na 1.3 i wsadzony gaz ktory zwieksza ponoc spalanie benzyny :027:

w grudniu sprawdze spalanie na orlenowskiej vervie zalanej na terminalu w Plocku mam nadzieje ze wyjdzie troche wiecej km przy podobnym stylu jazdy

• 1 miesiąc temu...

Przyszła zima, a co za tym idzie spalanie naszych Micrusków wzrosło. Ja wczoraj zatankowałem i obliczyłem, że średnio spaliła mi 6,06l/100km w cyklu mieszanym z czego 70% to jazda autostradą. Znowu moja Micra mnie pozytywnie zaskoczyła :)

a ile ma bak pojemnosci /w wersji silnika 1l, jesli to ma znaczenie ;)/ i ile l paliwa jest jeszcze, kiedy zapala sie lampka rezerwy? :diabel2: jak tankuje ok 35l i jezdze do ok30km od zapalenia sie lampki, to w Warszawie, ale na trasach dosc bezkorkowych robi mi 530km. nie jest to jakas rewelacja jak na taki silniczek...

Gość kaktusiorr

450km na pelnym baku w trybie mieszanym...mam ciezka noge...a na trasie autostradami malo kiedy jade ponizej 120, zazwyczaj 140 (wiecej i tak nie chce mi jechac na 5biegu :P)

• 3 tygodnie później...
Gość cyrus1985

Przejechałem w trasie 650 km - jazda non stop - a micrunia spalila mi 33 litry paliwka. Jeszcze 100 km bym przeleciał bo tych ostatnich 5 literków ze zbiornika by juz nie zassał. Pomiar obiektywny bo lane pod korek (az paliwo sie wylewało).

• 3 miesiące temu...

silnik 1,5d w cyklu "mieszanym' trasa i drogi gruntowe 579km i wskazówka weszła na dość mocno na czerwone pole, tankowanie 27l, pod korek. teraz sam cykl miejski i krotkie odcinki 250km, wskazówka na połowie skali. zobaczymy ile będzie km jak znw się znajdzie na czerwonym polu :P

Zaryzykowalem, przejezdzilem z palaca sie rezerwa 60km :) na stacji weszlo 31l(wniosek - jeszcze bym spokojnie z 80km zrobil), stan licznika: 430km, cykl mieszany. Zatem zasieg szacuje na 510km, silnik 1,3.