Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Zasięg Waszych K11 na 1 baku

Gość Gnothi_Seauton
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

605 km w tym 50 na zapalonej rezerwie. Z tego 400 to trasa i 200 miasto. Do baku weszł 31 litrów oleju. :diabel: pewnie jeszcze 50 dałoby się zrobić, ale nie chciałam ryzykować ;)

Obiecuję poprawę :D , autko mam niedługo jeżdże od niecałego miesiąca (brak zimówek) i miaław przerwę 8 lat w jeżdżeniu. poprzednio renault clio w benzynie 1,0. Na razie sie uczę i zdarza się przecviągnąc (brak obrotka). jak dojdę do 700 to sie pochwale. Do pracy mam 50 km, więc pewnie to będzie niedługo. Te 200 to była nauka jazdy po centrum miasta przez kilka dni :P

A może by jeszcze podawac na jakich stacjach było tankowane, to moze udałoby sie uniknąć szajsu :kosci:

U mnie poprzednio BP, teraz Lukoil.

ja probowalem w FIAT DUCATO 2.5 TD

Wiec wrazenia:

Kopci na niebiesko i smierdzi jak podczas smazenia frytek

Ciezko odpala

Slaby

SIlnik bardziej klekota

PAli o 2litry wiecej na 100km

Gość ŻonkaMaFII

na zatankowanej do pełna butli gazu (jakies 30litrow) dojechałam z Łodzi do Łeby;), srednia predkosci to 70-80km/h :P ( taniutko, kasa została na mandat za 71hm/h w nadmorskiej miejscowosci)

micra 1.3 i na baku po mieście zrobiłem jakieś 525 km w tym ok 60 km na rezerwie, strzałka prawie pod czerwonym polem, ale jak podjechałem na stacje to z trudem 35 litrów mi weszło wiec nie wiem czy jeszcze 7 litrów było czy to przekłamanie z książki ze bak ma 42 litry :/

jeszcze 7 litrów było czy to przekłamanie z książki ze bak ma 42 litry :/

Bodajze @domiss robil eksperyment z jazda 'az auto nie zgasnie' i okazalo sie, ze w baku zostalo jeszcze 5 litrow mimo, ze auto juz nie chcialo palic.

Gość lunatyk1

OGOLEM naLEzy pRzyjac zE w MiESCIE PRZY wMiaRE DYNAMICZNEJ JEZDZIE ZROBI SIE OK.400KM.W TRASIE GRUBO PONAD 600kM MowiE O vER 1.0.

SORRY aLE KLAWA MniE SIE SYPIE:?

Gość Wosovsky

gdy czytam posty w tym temacie to dochodzę do wniosku że moja micra paliła jak szalona! 300km zrobione na pełnym baku to był sukces :diabel2:

gdy czytam posty w tym temacie to dochodzę do wniosku że moja micra paliła jak szalona! 300km zrobione na pełnym baku to był sukces :diabel2:

LPG czy PB?

Mój zimowy rekord to 15/100 czyli około 300 Km / 40l PB95 na oponach zimowych 155/80/R12 - po mieście na b. krótkich odcinkach i z dogrzewaniem. Przy spalaniu podawajcie na jakich kapciach jeździcie i gdzie. Jak ktoś założy 195/55/R13 i trochę depnie to i latem będzie miał wynik podobny do mojego :diabel:

Co zgadłem. Paliwo czy opony? :027: U nas nie ma gdzie deptać, wszędzie jakieś ograniczniki w postaci świateł, radarów tudzież innych przejść :/ W sumie w szarpanej jeździe spalanie tak wychodzi.

• 3 tygodnie później...
Gość Micron100

300 km za 100 złotych leje tylko 98, predkośc max. 120 czasami na 3-ce ......hehe silniczek 1.3 ładnie sie kręci, opony 185/50 14 .. cykl mieszany...

ja zrobiłem ok 500km od pełnego baku do zaświecenia się lekko rezerwy, cykl miejski z małym deptaniem i dynamicznym ruszaniem ze świateł :diabel2: w końcu zielone świeci się tak krótko, korzystajmy z niego jak najwięcej :D

• 3 miesiące temu...

na orlenie na turystycznej w lublinie jak zalalem pod korek, to razem z bladzeniem po wawie dokulalem sie trasa nr 7 pod samiutki gdansk (rezerwa juz sie zapalila i na niej zrobilem jeszcze ok 30 km ) wiec wyszlo cos ok 600 km . predkosc 120-140 i dosc duzo wyprzedzania na 4 biegu w przedziale 4-5 tysiecy. wtedy najlepiej ciagnie. chyba nie jst zle zwlaszcza ze w autku gaz jest co powoduje jak wiadomo ok 0.5 litra wieksze zuzycie pb niz bez lpg