Gość rafaela Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 605 km w tym 50 na zapalonej rezerwie. Z tego 400 to trasa i 200 miasto. Do baku weszł 31 litrów oleju. :diabel: pewnie jeszcze 50 dałoby się zrobić, ale nie chciałam ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Obiecuję poprawę , autko mam niedługo jeżdże od niecałego miesiąca (brak zimówek) i miaław przerwę 8 lat w jeżdżeniu. poprzednio renault clio w benzynie 1,0. Na razie sie uczę i zdarza się przecviągnąc (brak obrotka). jak dojdę do 700 to sie pochwale. Do pracy mam 50 km, więc pewnie to będzie niedługo. Te 200 to była nauka jazdy po centrum miasta przez kilka dni A może by jeszcze podawac na jakich stacjach było tankowane, to moze udałoby sie uniknąć szajsu :kosci: U mnie poprzednio BP, teraz Lukoil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 a próbował ktoś eko wynalzków w dieslu? mojemu staremu typowi silnika podobno nie zaszkodzi, ale trochę się obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ja probowalem w FIAT DUCATO 2.5 TD Wiec wrazenia: Kopci na niebiesko i smierdzi jak podczas smazenia frytek Ciezko odpala Slaby SIlnik bardziej klekota PAli o 2litry wiecej na 100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 kopcenie i zapach są do przezycia, ale spadek mocy i wzrost spalania to już nie bardzo, żeby to eko kosztowało tyle co gaz to jeszcze mozna by się zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŻonkaMaFII Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 na zatankowanej do pełna butli gazu (jakies 30litrow) dojechałam z Łodzi do Łeby;), srednia predkosci to 70-80km/h ( taniutko, kasa została na mandat za 71hm/h w nadmorskiej miejscowosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja dochodze już do rezerwy i musze powiedzieć ,że jak narazie jest prawie 400,jazda głównie po mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makos Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 micra 1.3 i na baku po mieście zrobiłem jakieś 525 km w tym ok 60 km na rezerwie, strzałka prawie pod czerwonym polem, ale jak podjechałem na stacje to z trudem 35 litrów mi weszło wiec nie wiem czy jeszcze 7 litrów było czy to przekłamanie z książki ze bak ma 42 litry :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jeszcze 7 litrów było czy to przekłamanie z książki ze bak ma 42 litry :/ Bodajze @domiss robil eksperyment z jazda 'az auto nie zgasnie' i okazalo sie, ze w baku zostalo jeszcze 5 litrow mimo, ze auto juz nie chcialo palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Bodajze @domissTo nie ja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pan_k Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 U mnie jest tak samo zostaje ok 5L ale pompa jak by nie mogła tego zassać i nie pali. Dolewam wtedy 21L i poziom paliwa jest wysoko ponad połową. Dziwne autko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Bodajze @domissTo nie ja . W takim razie przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 cykl mieszany z czego 2/3 miejski i 1/3 traska .. na zbiorniku 300 km . 1.0 pali jak ta cholera ale na oponkach 195/50/15 i ponizej 4 tyś nie schodze :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Na 28 litrch LPG po mieście ok 290 km (k11 1.0 98r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 515-520 km na baku 60% miasto, 40% dojazdy do miasta. trasa to ponad 600 1,0 1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 OGOLEM naLEzy pRzyjac zE w MiESCIE PRZY wMiaRE DYNAMICZNEJ JEZDZIE ZROBI SIE OK.400KM.W TRASIE GRUBO PONAD 600kM MowiE O vER 1.0. SORRY aLE KLAWA MniE SIE SYPIE:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 gdy czytam posty w tym temacie to dochodzę do wniosku że moja micra paliła jak szalona! 300km zrobione na pełnym baku to był sukces :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 gdy czytam posty w tym temacie to dochodzę do wniosku że moja micra paliła jak szalona! 300km zrobione na pełnym baku to był sukces :diabel2: LPG czy PB? Mój zimowy rekord to 15/100 czyli około 300 Km / 40l PB95 na oponach zimowych 155/80/R12 - po mieście na b. krótkich odcinkach i z dogrzewaniem. Przy spalaniu podawajcie na jakich kapciach jeździcie i gdzie. Jak ktoś założy 195/55/R13 i trochę depnie to i latem będzie miał wynik podobny do mojego :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 zgadłeś a ja lubie depnąć oj lubie co prawda z naciskiem na przyspieszenie niż na prędkość calkowita;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Co zgadłem. Paliwo czy opony? :027: U nas nie ma gdzie deptać, wszędzie jakieś ograniczniki w postaci świateł, radarów tudzież innych przejść :/ W sumie w szarpanej jeździe spalanie tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amster Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Nie jezdze do konca...ale jak dolewam wychodzi mi miedzy 5 a 6 l/100km ale nie jezdze szybciej niz 110...bo mi kierownica telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micron100 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 300 km za 100 złotych leje tylko 98, predkośc max. 120 czasami na 3-ce ......hehe silniczek 1.3 ładnie sie kręci, opony 185/50 14 .. cykl mieszany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kYs Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 ja zrobiłem ok 500km od pełnego baku do zaświecenia się lekko rezerwy, cykl miejski z małym deptaniem i dynamicznym ruszaniem ze świateł :diabel2: w końcu zielone świeci się tak krótko, korzystajmy z niego jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 452 km na 25,5l Kilka przejazdów po za miastem 80/100km/h. czyli ok. 710 km w trasie na zbiorniku. K11 1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 na orlenie na turystycznej w lublinie jak zalalem pod korek, to razem z bladzeniem po wawie dokulalem sie trasa nr 7 pod samiutki gdansk (rezerwa juz sie zapalila i na niej zrobilem jeszcze ok 30 km ) wiec wyszlo cos ok 600 km . predkosc 120-140 i dosc duzo wyprzedzania na 4 biegu w przedziale 4-5 tysiecy. wtedy najlepiej ciagnie. chyba nie jst zle zwlaszcza ze w autku gaz jest co powoduje jak wiadomo ok 0.5 litra wieksze zuzycie pb niz bez lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi