Gość Kameh Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Myślę o wygłuszeniu silnika CD20 lub wnętrza, by obniżyc troche poziom hałasu. Wiem, że to można zrobic za pomocą mat. Czy ktos z Was robił cos takiego i przyniosło to jakis efekt? Czy to ma sens? Czy Y10 ma jakies fabryczne wygłuszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witam. Nie wiem jak to jest z Y10, ja mam N14, ale niedawno wygłuszałem drzwi w celu poprawienia akustyki do głośników. Robi się to taśmą dekarską żeby było taniej. Co prawda cel miałem trochę inny niż ty, ale przy jeździe na mokrej nawierzchni z przodu faktycznie jest jakby ciszej. Myślę że jak użyłbyś takiej taśmy do wyciszenia przegrody od silnika, drzwi i podłogi w bagażniku, to mogło by dać radę. Więcej szczegółów odnośnie wygłuszania szukaj w przyklejonym temacie w dziale Car Audio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Takie maty dekarskie odpadaja-silnik nagrzewa się dużo mocniej-spłyną po pierwszym odpaleniu go...polecić mogę wizytę z firmie zakładającej klimatyzację-posiadają specjalne pianki na podłożu samoprzylepnym[wystarczy dociąć i odtłuscić komorę silnika i gotowe].ps te pianki są właściwie niepalne[zapłon pow 400stopni celsjusza]-sam tak wygłuszyłem komorę silnika i jest ogromna różnica!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.