Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wygłuszenie wnętrza, silnika?

Gość Kameh

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę o wygłuszeniu silnika CD20 lub wnętrza, by obniżyc troche poziom hałasu. Wiem, że to można zrobic za pomocą mat. Czy ktos z Was robił cos takiego i przyniosło to jakis efekt? Czy to ma sens? Czy Y10 ma jakies fabryczne wygłuszenia?

Witam.

Nie wiem jak to jest z Y10, ja mam N14, ale niedawno wygłuszałem drzwi w celu poprawienia akustyki do głośników. Robi się to taśmą dekarską żeby było taniej. Co prawda cel miałem trochę inny niż ty, ale przy jeździe na mokrej nawierzchni z przodu faktycznie jest jakby ciszej. Myślę że jak użyłbyś takiej taśmy do wyciszenia przegrody od silnika, drzwi i podłogi w bagażniku, to mogło by dać radę.

Więcej szczegółów odnośnie wygłuszania szukaj w przyklejonym temacie w dziale Car Audio

Takie maty dekarskie odpadaja-silnik nagrzewa się dużo mocniej-spłyną po pierwszym odpaleniu go...polecić mogę wizytę z firmie zakładającej klimatyzację-posiadają specjalne pianki na podłożu samoprzylepnym[wystarczy dociąć i odtłuscić komorę silnika i gotowe].ps te pianki są właściwie niepalne[zapłon pow 400stopni celsjusza]-sam tak wygłuszyłem komorę silnika i jest ogromna różnica!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...