Gość Riki Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam, Kupiłem primerkę z kokpitem wyklejonym okleiną taka jak jest dostępna na tej aukcji http://moto.allegro.pl/item467581612_oklei...96_1998_99.html ale poprzedni właściciel miał do tej okleiny przylepiony uchwyt na telefon, niestety po okdlejeniu uchwuty został około 1mm przeźroczystego kleju. Doprowadza mie to do szało, ponieważ mam to nonstop przed oczami [wrrrrrrr]. chce ten klej usunąć jednak boję sie że zniszcze okleinę. czy ktoś już kiedyś czyścił zmywaczem do paznokci lub inną chemią taką okleinę ? czy to się przypadkiem nie rozpuści ? mam taką okleinę: http://web857.webbox239.server-home.org/al...e/alu_razem.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Tylko nie zmywaczem do paznokci bo Ci rozpuści tą piękną okleinę. Próbował bym benzyną ekstrakcyjną tylko najpierw zrób próbę w mało widocznym miejscu. Inny, najmniej agresywny sposób to gorąca woda z detergentem ale może nie pójść. NIGDY ACETONEM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 To ja się dołącze pod pytanie. Jak usunąć klej, który został na kokpicie po usunięciu właśnie takiej okleiny? Zdjąłem na razie jeden element z drzwi i mi ten "klej" został na plastiku. Jest twardy i nie pomaga żadna benzyna ekstrakcyjna ani woda z płynem. Na zimno, na ciepło - nic nie działa. Jest jakiś sposób, żeby to usunąć bez zniszczenia plastiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania I Sebas Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Można sprobowac zdjąc go podgrzewajac suszarką. Trzeba jednak zachowac duża ostrożność, aby nie przegrzac pozostalych elementów. Jeśli jest gróba warstwa klejy zedrzyj troche papierem sciernym.Może sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytrynkowy Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 mialem kilka "naklejek" u siebie w srodku użyłem rozcienczalnika (cena z 6zł za butelke) zmoczylem delikatnie sciereczke pozniej dolozylem do kleju ktory pozostal i po minucie klej stal sie bardzo miekki nastepnie zwykla sucha sciereczka zaczolem trzec i klej zwinał sie w ruloniki :027: jak klej znowu zgestnieje to powtrarzamy wszystko od poczatku. Mi to pomoglo chociaz czasochlonne. Jezeli chcesz to zrobic szybko i sprawnie to polecam label OFF albo label cleaner dostepne np w Saturnie (dzial komputerowy) albo Leroy Merlin (dzial farby) cena: 25-35zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Osobiście usuwałem klej z kokpitu oraz z zewnątrz auta: przepis: ciepła woda + dobra pasta bhp (nie tania, szara z piaskiem) + gąbka i było czysto bez żadnych rys na lakierze. Ewentualnie jeśli powierzchnia np. na karoseri była by duża do umycia/oczyszczenia to zamiast gąbki lepiej szczotką, ponieważ gąbka lubi rysować lakier. pzdrwm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 ja bym usunął okleinę ... wygląda to gorzej niż oem platik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.