Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Wyciek oleju. Z czego?

antoniobermuda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość momopole

witam

nie chce zakładać nowego tematu a mam problem z wyciekiem oleju :( mianowicie do wczoraj nie było problemu, ale na podwórku pod samochodem zobaczyłem dwie maleńkie plamy oleju :( wyciek jest z okolic pod paskiem klinowym tak jak jest miska olejowa, cieknie tylko jak silnik jest ciepły gdyż stało cały dzień i nic więcej nie nakapało, plama się nie zwiększyła, czy to może być wyciek z miski czy z czegoś innego ?? :>

Gość falbinho

hmm niby mam cos podobnego i kolega mechanik mi powiedzial ze ze skrzyni mi wycieka ten olej bo caly wahacz mam uje..any i miske ale moze i to uszczelka od miski sie zużyła

Gość momopole

no właśnie ja tam nie mam dużego wycieku :) jest taki mały ale jednak wyciek to wyciek :/ mnie to denerwuje i nie wiem z czego to może wyciekać ?? :( każdy wyciek należy likwidować więc i ja chcę to zrobić sam lub przy użyciu mechanika :) tylko chce się najpierw dowiedzieć z czego to może być, cieknie tuż pod kołami od pasków klinowych

cieknie tuż pod kołami od pasków klinowych

Uszczelniacz wału.Najgorzej odkręcić koła pasowe a później wydłubiesz stary śrukokrętem , wbijasz nowy i po kłopocie :one:

Gość momopole

dzięki :) a w jakiej cenie jest tak owy uszczelniacz ?? tak przypuszczalnie ?? orientujesz się ?? :>

[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 21:41 ]

dobra już znalazłem cenę :) całe 32 pln w Opolu :)

więc mam nadzieje że to to :) a nie coś innego, bo narazie nie stać mnie na poważniejszą naprawę :(

Ile czasowo by sie z tym zeszło? wymienic to? Kanał potrzebny pewnie

Mając kanał to niecała godzinka roboty z przerwą na kawę,ale musisz spuścić olej ze skrzyni i "wyrwać" półoś .Dosłownie wyrwać,bo jest na wtrzask w meczaniźmie różnicowym.Nallepiej to zrobić odkręcając amortyzator od zwrotnicy(takie dwie śruby w pionie i pociągnąć wtedy za zwrotnicę.A z powrotem energicznym ruchem wpasować wieloklin w skrzynię i dosłownie walnąć aż wskoczy na swoje miejsce.

Pozdrawiam AntonioBermuda

Sunny N14 1.4LX -kat -egr +wspomaganie

CA: Pioneer DEH 5000UB, wygłuszone przednie drzwi, głośniki Pioneera... może kiedyś będą lepsze

Ale masz lujski sprzęt :diabel2:

• 1 miesiąc temu...