Gość momopole Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 witam nie chce zakładać nowego tematu a mam problem z wyciekiem oleju mianowicie do wczoraj nie było problemu, ale na podwórku pod samochodem zobaczyłem dwie maleńkie plamy oleju wyciek jest z okolic pod paskiem klinowym tak jak jest miska olejowa, cieknie tylko jak silnik jest ciepły gdyż stało cały dzień i nic więcej nie nakapało, plama się nie zwiększyła, czy to może być wyciek z miski czy z czegoś innego ?? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 hmm niby mam cos podobnego i kolega mechanik mi powiedzial ze ze skrzyni mi wycieka ten olej bo caly wahacz mam uje..any i miske ale moze i to uszczelka od miski sie zużyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no właśnie ja tam nie mam dużego wycieku jest taki mały ale jednak wyciek to wyciek :/ mnie to denerwuje i nie wiem z czego to może wyciekać ?? każdy wyciek należy likwidować więc i ja chcę to zrobić sam lub przy użyciu mechanika tylko chce się najpierw dowiedzieć z czego to może być, cieknie tuż pod kołami od pasków klinowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 z pół osi mysle ze tak jak umie bo one siedzą w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 cieknie tuż pod kołami od pasków klinowych Uszczelniacz wału.Najgorzej odkręcić koła pasowe a później wydłubiesz stary śrukokrętem , wbijasz nowy i po kłopocie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Kurde a jakas instrukcja czy jakis pokazowy obrazek bo po nazwie za duzo mi to nie mowi :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 dzięki a w jakiej cenie jest tak owy uszczelniacz ?? tak przypuszczalnie ?? orientujesz się ?? :> [ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 21:41 ] dobra już znalazłem cenę całe 32 pln w Opolu więc mam nadzieje że to to a nie coś innego, bo narazie nie stać mnie na poważniejszą naprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 momopole, to rysunek dla Ciebie A to dla falbinho, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ile czasowo by sie z tym zeszło? wymienic to? Kanał potrzebny pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ile czasowo by sie z tym zeszło? wymienic to? Kanał potrzebny pewnie Mając kanał to niecała godzinka roboty z przerwą na kawę,ale musisz spuścić olej ze skrzyni i "wyrwać" półoś .Dosłownie wyrwać,bo jest na wtrzask w meczaniźmie różnicowym.Nallepiej to zrobić odkręcając amortyzator od zwrotnicy(takie dwie śruby w pionie i pociągnąć wtedy za zwrotnicę.A z powrotem energicznym ruchem wpasować wieloklin w skrzynię i dosłownie walnąć aż wskoczy na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 dzięki ALFABOX za instruktaż jak tylko będę miał dostęp do kanału, odrazu się za to zabieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 a mi kolejny raz cieknie z simeringu na kole ...juz dwa zalozylem ale jakies lewe chyba bo znow sie poci na skrzyni ... ale wazne rzeczy najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sakal Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Pozdrawiam AntonioBermuda Sunny N14 1.4LX -kat -egr +wspomaganie CA: Pioneer DEH 5000UB, wygłuszone przednie drzwi, głośniki Pioneera... może kiedyś będą lepsze Ale masz lujski sprzęt :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ale masz lujski sprzęt A co to znaczy lujski, bo nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi