nestio_vip Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Panowie gdy uruchomie samochod, slysze pisk jakby dzwonienie w uchu w okolicy baku..Niewei czy to z tlumika moze?? Mial ktos cos takiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witaj - może piszę bzdury - bo tematu do końca nie znam - ale forumowicze pisali coś o hałasującej pompie paliwa - która ponoć jest z tyłu w okolicy siedziska, przy baku. Nie chcę straszyć ale to może być to. Napisz jaki masz silnik i przebieg! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witaj - może piszę bzdury - bo tematu do końca nie znam - ale forumowicze pisali coś o hałasującej pompie paliwa - która ponoć jest z tyłu w okolicy siedziska, przy baku. Nie chcę straszyć ale to może być to. Napisz jaki masz silnik i przebieg! Pozdrawiam Silnik 1.8 :/ o przebiegu 140 tys. Pompe raczej bym wykluczyl, bo tez czytalem ostatnio te posty i forumowicze raczej pisali o szumie pompy...Ale z tego co pisali dalej, to tak powinno byc, wiec tym bym sie nie martwil, ale cieszylbym sie gdyby ktos wiedzial co to za pisk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 a ja bym nie wykluczał, w tych samochodach niewiele zależy od przebiegu , tylko od tego co akurat do niego wpakowali. U mnie pompa wytrzymała 60000 km i zaczęła wydawać dziwne odgłosy niby buczenie , niby piszczenie ale trudne do zlok? alizowania. Sposób na to? jest wjechać na kanał , nie gasić silnika, wejść pod auto i przyłożyc dłoń do baku i nastawić ucho, jeśli pompa to tylko głuchy i ślepy sie nie połapie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestio_vip Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 a ja bym nie wykluczał, w tych samochodach niewiele zależy od przebiegu , tylko od tego co akurat do niego wpakowali. U mnie pompa wytrzymała 60000 km i zaczęła wydawać dziwne odgłosy niby buczenie , niby piszczenie ale trudne do zlok? alizowania. Sposób na to? jest wjechać na kanał , nie gasić silnika, wejść pod auto i przyłożyc dłoń do baku i nastawić ucho, jeśli pompa to tylko głuchy i ślepy sie nie połapie. pozdro Ok sprawdze, a ile wyniosla Cie naprawa tego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Dokładnie jak kolega napisał U mnie pompa wytrzymała 60000 km i zaczęła wydawać dziwne odgłosy Ja też u siebie wymieniałem przy podobnym przebiegu z tym że wymieniłem ją sobie sam , tz kupiłem samą pompe na popularnym portalu aukcyjnym za chyba 130 pln do tego przewodzik gumowy 20 cm i dwie opaski za 3 pln i reszta to wiedza jak to zrobić . gdzieś kiedyś komuś pisałem jak to zrobić krok po kroku w podobnym poście . Bo kompletna nowa to dość sporo kosztuje , bo płacisz za obudowę plastikową , pływak , pompę i druciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.