dylson Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Jak w temacie. Ponizej zamieszczam foy na ktorych jest zaznaczone to o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 to jest wezyk od PCV - Positive Crankcase Ventilation. Chodzi o to ze gorace opary oleju sa zasysane do kolektora ssacego i spalane razem z benzyna. Masz to przy obu bankach cylindrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Jesli dobrze zrozumialem jest to odma. Pytam poniewaz u mnie jest to przerobione i przeniesione w inne miejsce. Czy moze miec to jakis wplyw na prace silnika czy nie zawracac sobie tym glowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Nie powinno miec wplywu, ja w Sentrze to calkiem odlaczylem od kolektora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Hej bo mam pewne watpliwosci co do tego ustrojstwa. Czy dziala t na takiej samej zasadzie co odma? Jesli bym zamontowal oil catch tanka to moge to tez podpiac do niego (do jednego zbiorniczka byla by podpieta odma i pcv)? Czy jesli bede chcial to usunac to zrobic to inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.