Gość wj Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam, Przeglądnąłem już archiwum i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Samochód to P11 2.0 TD po liftingu (2001), zacząłem nim jeździć w marcu, gdzieś w sierpniu pojawił się problem z centralnym zamkiem - nie mogę zamknąć samochodu z pilota. Otworzyć tak. Pilocik NATS. Dziękuję z góry za pomoc, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Na poczatku zerknij sam pilot czy jest dobry rozbierz go i miernikiem sprawdz sam przycisk zamykania, pozniej bedziemy mysleli dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 to słabo szukałeś wystarczyło wpisać pilot http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...amp;view=newest Pewnie znowu przycisk wysiadł> temat aktualnie aktywny jak można było nie zauważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hochoł Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 U mnie jest to samo.Najprawdopodobniej masz uszkodzony mikrosticz od zamykania centrala.Zajedż do zaprzyjaźnionego zakładu gdzie zakładają alarmy,może akurat będą takie mieli na wymianę to przelutują tobie nowe a jak nie to wymiana całego kluczyka w ASO-koszt 380 PLN łącznie z przeprogramowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wj Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 To raczej nie jest wina kluczyka, bo próbowałem na obu, które mam, zaraz po tym jak stwierdziłem usterkę. Nadmieniam, że drugiego nie używałem w ogóle, a przed problemem oba działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 przylacze sie do postu (moj pierwszy wpis na tym forum zatem witam) mam podobnie jak kolega, tylko w druga strone moge auto zamknac, ale nie moge otworzyc z pilota. z pewnoscia nie jest to wina samego pilota, gdyz sygnal otwierania do auta dociera (samochod miga raz migaczami), ale zupelnie nic sie nie dzieje w tym czasie z zamkiem... cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Siutek skoro centralka dostaje sygnał z pilota to można wykluczyć mikroswitche. Zakładam że z klucza wszystko działa ( otwiera i zamyka wszystkie drzwi ). Myślę że masz przetarty któryś przewód na przelocie w drzwiach kierowcy i nie dochodzi prąd z centralki do mastera Możesz spróbować przeprogramować klucze ale raczej to nie to skoro miga 1.przekręcić kluczyk w stacyjce 6 razy w ciągu 10 sekund (włączasz zapłon i wyłączasz), po 6 razie na pozycję ACC i powinien mrugnąć kierunkami 2 razy. 2. trzymając pilota blisko stacyjki wcisnąć i trzymać na pilocie UNLOCK, trzymając UNLOCK wciskasz 3 razy LOCK (trzeba wcisnąć w ciągu 2 sekund )- powinien mrugnąć 1 raz kierunkami. 3. następnie bierzesz drugiego pilota i też wciskasz i trzymasz UNLOCK i 3 razy wciskasz LOCK( też 2 sekundy )- znów powinien mrugnąć 1 raz kierunkami. 4. na końcu przekręcasz na pozycję ZAPŁON i wtedy powinien mrugnąć 2 razy. u mnie to zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 tak, z klucza wszystko smiga az milo... skoro twierdzisz ze to moze byc kabelek to sie wstrzymam kilka tygodni z naprawa, az sie zrobi cieplo... wtedy bede chcial sie zabrac za wygluszanie drzwi to i na to spojrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.