Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wymiana akumulatora n16

Gość tomcio32
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj...Ja do swojego kupiłem Centre 75/760 i śmiga :) Wiec polecam :>

Jeżeli silnik masz 1,5 w benzynie to moim zdanie bez sensu taka duża pojemność i prąd rozruchowy. Ja teraz wymieniłem na Centra Plus 50Ah/450 i polecam - wystarczy w zupełności zważywszy że "fabryczny" był 47/420 ;)

Aha, no i w moim przypadku nic się nie stało poza rozkodowaniem radia. Fakt że przerwa w zasilaniu trwała ok. 5 minut.

Witaj...Ja do swojego kupiłem Centre 75/760 i śmiga :) Wiec polecam :>

Jeżeli silnik masz 1,5 w benzynie to moim zdanie bez sensu taka duża pojemność i prąd rozruchowy. Ja teraz wymieniłem na Centra Plus 50Ah/450 i polecam - wystarczy w zupełności zważywszy że "fabryczny" był 47/420 ;)

Aha, no i w moim przypadku nic się nie stało poza rozkodowaniem radia. Fakt że przerwa w zasilaniu trwała ok. 5 minut.

Jeśli alternator da radę to naładować to ok - ale warto by sprawdzić czy doładowuje Ci go do końca.

Chociaż ja do swojej 1.8 mam bodajże 56/600 i przy jeździe głównie na krótkich odcinkach nie narzekam. A w bagażniku niemały wzmacniacz siedzi ;)

• 3 tygodnie później...

W styczniu autku stuknie 4 rok od nowości i wczoraj już ledwo odpaliłem (ogrzewany garaż) a że czeka mnie wypad na narty wiec nastąpiła wymiana. Standardowy został zastąpiony mocniejszym 55Ah 460 Aen12v na razie wszystko ok okaże się jak spędzi noc na chłodzie pod chmurką.