Gość Netro Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam, Mam taki problem z moją Micrą, otóż kiedy wsiadam w samochód nie zawsze zapala, a jak nie zapali to już trzeba się męczyć aby zapaliła lub po prostu na popych. Wymieniłem kable zapłonowe, świece, akumulator oraz moduł w aparacie zapłonowym i dalej to samo. Nie ważne czy silnik ciepły czy zimny i nie zależy od pogody czy pada czy słońce. Proszę pomóżcie bo już nie wiem co mam wymienić. Może ktoś się spotkał z tym problemem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 mi bardzo ciezko odpalalo auto, okazalo sie ze mam kleme + rozpindoloną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Tylko ze ja klemy również czyściłem i to raczej nie jest powód z tego względu że autko ma zasilanie i kręci tylko, że nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 A może rozrusznik już kończy swoj żywot :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Ale czy byłby to objaw tego ze 50 razy zapali a za 51 już nie i dalej by kręcił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman73 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 witaj Netro .....osobiscie nie miałem tego problemu,ale często sie z nim ''spotykałem''......proponuje sprawdzic kostke przy stacyjce.......pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Kostka u stacyjki również została wymieniona Już w poniedziałek jadę do Nissana i zostawię go im na tydzień (chociaż niedawno byłem na diagnostyce komputerowej i komputer nic nie wykazał w sensie błędów) Jak mi naprawią to napiszę co było powodem Ale mimo to czekam na propozycję awarii - co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman73 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 A może jak pisze SMOłA-po prostu rozrusznik...zrób próbe,jak nie będzie chciała zapalic przepchnij ją na biegu ok.0.5metra{albo uderz jakims kijem kilka razy w rozrusznik}...jak zapali po tym to na pewno rozrusznik...miałem to kiedyś w w corsie.....stary mechanik,tak mi kiedys poradził....i sie sprawdza...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Netro Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Pojechałem do autoryzowanego serwisu nissana i tydzień siedzieli i powiedzieli że silnik jak igła wyciągnęli komputer cały silnik powyczyszczali kabelki itp. i powiedzieli że problemu nie mogą zlokalizować bo nie ma takiej usterki hee ale najśmieszniejsze jest to że auto pali teraz bez problemu nawet w mrozy po - 20 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A to może dlatego że wszystko poczyścili,a nawet starczyło że ruszyli jakąś złączkę która wcześniej nie stykała Oby tak pozostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExtasyGirl Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Pojechałem do autoryzowanego serwisu nissana i tydzień siedzieli i powiedzieli że silnik jak igła wyciągnęli komputer cały silnik powyczyszczali kabelki itp. i powiedzieli że problemu nie mogą zlokalizować bo nie ma takiej usterki hee ale najśmieszniejsze jest to że auto pali teraz bez problemu nawet w mrozy po - 20 stopni ile dałeś za ta usugę w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi