Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Micra k11 1.3 16V 96r. Nie chce palić za każdym razem

Gość Netro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem z moją Micrą, otóż kiedy wsiadam w samochód nie zawsze zapala, a jak nie zapali to już trzeba się męczyć aby zapaliła lub po prostu na popych. Wymieniłem kable zapłonowe, świece, akumulator oraz moduł w aparacie zapłonowym i dalej to samo. Nie ważne czy silnik ciepły czy zimny i nie zależy od pogody czy pada czy słońce. Proszę pomóżcie bo już nie wiem co mam wymienić. Może ktoś się spotkał z tym problemem. Proszę o pomoc.

Kostka u stacyjki również została wymieniona :) Już w poniedziałek jadę do Nissana i zostawię go im na tydzień (chociaż niedawno byłem na diagnostyce komputerowej i komputer nic nie wykazał w sensie błędów) Jak mi naprawią to napiszę co było powodem :) Ale mimo to czekam na propozycję awarii - co to może być ?

A może jak pisze SMOłA-po prostu rozrusznik...zrób próbe,jak nie będzie chciała zapalic przepchnij ją na biegu ok.0.5metra{albo uderz jakims kijem kilka razy w rozrusznik}...jak zapali po tym to na pewno rozrusznik...miałem to kiedyś w w corsie.....stary mechanik,tak mi kiedys poradził....i sie sprawdza...pozdro

• 2 miesiące temu...

Pojechałem do autoryzowanego serwisu nissana i tydzień siedzieli i powiedzieli że silnik jak igła wyciągnęli komputer cały silnik powyczyszczali kabelki itp. i powiedzieli że problemu nie mogą zlokalizować bo nie ma takiej usterki :) hee ale najśmieszniejsze jest to że auto pali teraz bez problemu nawet w mrozy po - 20 stopni :)

A to może dlatego że wszystko poczyścili,a nawet starczyło że ruszyli jakąś złączkę która wcześniej nie stykała :D Oby tak pozostało

• 3 miesiące temu...
Pojechałem do autoryzowanego serwisu nissana i tydzień siedzieli i powiedzieli że silnik jak igła wyciągnęli komputer cały silnik powyczyszczali kabelki itp. i powiedzieli że problemu nie mogą zlokalizować bo nie ma takiej usterki :) hee ale najśmieszniejsze jest to że auto pali teraz bez problemu nawet w mrozy po - 20 stopni :)

ile dałeś za ta usugę w serwisie?