Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

moment dokrecenia glowicy k10 1.2 8v

Gość wiesiu9999

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko masz napisane w tym temacie:

-> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...3owic%EA#533737

i zacytuję samego siebie i Alfaboxa0266:

nie zapomnij po 500 km dociągnąć głowicy bo będziesz kupował drugą uszczelkę , nie daj sobie wmówić że nie trzeba bo to się zemści :(

a ogólnie pamiętaj, żeby używać opcji SZUKAJ ;)

Pozdrawiam!!!

serdeczne dzieki mam nadzieje ze teraz bedzie ok bo to juz nie pierwsza uszczelka pierwsza naprawe zrobil mechanik ktury klucil sie ze mna ze nie dociaga sie glowicy dwa razy no i po miesiacu wydmuchnelo i 450zl poszlo no i mechanik nie uznal gwarancji chcial zaplate za poprawke.nastepna uszczelke zmienilem sam niestety kupilem tani szajs.dzieki za pomoc pozdrawiam :one:

sam uturbiles micruske? moja w wersji super s bez przerobek do setki w 5 sek teraz mam lx z silnikiem od tamtej super s lpg i do setki chyba z 1min heh pozdrawiam

[ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 09:00 ]

hermetykiem? a wlasnie moze ja tez powinienem czyms przetrzec uszczelke przed zalozeniem?widzialem w niekturych autach sylikon pod glowica ale to chyba nie zbyt dobry pomysl do moze nam zapchac uklad smarowaniajesli nadmiar sylikonu sie wycisnie i pujdzie w olej

[ Dodano: Sob 01 Lis, 2008 19:28 ]

podpowiedzcie czy trzeba uszczelke czym przetrzec przed dokreceniem?

jako tako ważne żeby głowica i blok był dobrze oczyszczony i odtłuszczony :) zaś sama uszczelka pod głowice jest już pokryta odpowiednimi środkami ale dla pewności można dać odrobinę hermetyka do okuła cylindrów :) na pewno nie zaszkodzi :)

Turbo sam montowałem :) micrus śmigał wyłącznie na LPG 2 generacji wiec to nie był szczyt tego co bym oczekiwał :/ już mailem sprowadzać megasquirta jednak plany się zmieniły :) i teraz jestem posiadaczem MX5 :)

Gość wiesiu9999

fajne autko napewno ma kopa ja kupilem pastucha 2.0 automat niestety trafilem na oszustow w silniku zamiast panewki byly dwie sklepne wyprofilowane blaszki jutro bede montowal drugi silnik powinno byc ok

[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 07:38 ]

jeszcze jedno pytanie jakie powinny byc luzy na zaworach?

[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 07:39 ]

jeszcze jedno pytanie jakie powinny byc luzy na zaworach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...