Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Przy 4 osobach na pokladzie blokuje sie kierownica dla

borciuch1964
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Jechalem dzis z 4 osobami normalnie 60km na h prosto. Chcialem skrecic ladnie a tu kierownica sztywna! NIe moglem ruszyc wiecej jak delikatnie w lewo i w prawo. Zablokowana byla. Dopiero jak szarpnalem to puscila ale szla ciezko jak w Źuku... Masakra. Potem delikatnie sie blokowala jeszcze i nie wracala auto moglo jezdzic w kolko... WIe ktos co sie dzieje> mial ktos takie cos? poratujcie bo tak sie jezdzic nie da :/ strach... A ja mam duzo zakretow w ktore wlatuje powyzej setki codziennie.. Masakra :/ dodam ze krzyzak byl regerowany 26tysiecy km temu a przekladnia ma luzy na mocowaniu.. Galki sa ok lozyska w kolach nowe. k10 1.0 92r

blokowanie wyglada tak jak by mi ktos na zewnatrz trzymal kola rekami. nie jest to calkowita blokada ale uniemozliwienie krecenia a kierowniczka mi chodzila jak na wspomaganiu. Jak osoby wysiadly bylo ok po nastepnych dwoch przekreceniach ciezkich i puscilo

[ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 09:03 ]

a tak do magla to jest przekladnia tak? to ona byla sprawdzana w serwisie i jedyna wada znaleziona to luz na mocowaniach jej do ramy

hehe i chyba tak zrobie... :) tylko boli mnie temat tych lap na przekladni niehdzie ich nie moge znalesc nowych

[ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 15:14 ]

a pytanko takie bedziemy ze znajomym smarowac przekladnie kirownicza czy ona ma jakies wejscia do wpuszczania smaru? jaki smar najlepszy do tego?

borciuch1964, Rozejrzyj się za inną maglownicą,bo może się zdażyć nieszczęście :kosci:

Nie chcę Cię straszyć ale potrafi się sklinować w najmniej spodziewanym momencie.

sa na llegro po 100zlotych plus wysylka ale czy to sie oplaca tyle dac?

[ Dodano: Sob 01 Lis, 2008 11:16 ]

ale magiel byl sprawdzany w serwisie przez ubezpieczyciela wszytsko bylo demontowane i sprawdzane przez profesjonalistow... nie mozliwe zeby siadlo po misiacu... po uszkodzeiu koła na dziurze tez sie tak dzialo ale jak naprawili wszytsko to chodzilo a teraz znowu sie tak dzieje czasami... Podejrzana jest podluznica jeszcze bo podobno wachacz ja lekko przesunal...

sa na llegro po 100zlotych plus wysylka ale czy to sie oplaca tyle dac?
Rozejrzyj się za inną maglownicą,bo może się zdażyć nieszczęście :kosci:

borciuch słuchaj alfaboxa ;) ... nie oszczędzaj na bezpieczeństwie swoim i pasażerów :P

no ale dam 150 z wysylka przyjdzie mi jakas wsadze i kierownica sie wogole krecic nie bedzie i co zrobie? kupywanie uzywanych czesci na odleglosc to za duze ryzyko.. a to tanie nie jest nawet jak bym mial odeslac.. a wokolicy to z palcem w nosie szukac k10 na czesci ;0

borciuch1964 szukaj na allegro sprzedawców, którzy nie mają negatywnych komentarzy i będzie dobrze...nie pękaj ;)

najperw sie udam do warsztatu kolegi nasmarowac wszystko wraz ze sprawdzeniem.... zobaczymy czy bedzie efekt. on sie zna robi zawsze z moja perelka i zna ja dobrze :)

i zna ja dobrze :)

miejmy nadzieję :one: No to po wszystkim opisz jak sprawuje się "pacjent po zabiegu" ;)

EDIT:

żeby nie robić OT napisałem Ci PW w sprawie posta poniżej ;)

najperw trzeba lekarza namowic zeby sie tym zajal ;) w przyszlym tygodniu pacjent bedzie mial nowe kable swiece kopolke i palucha :P:)

:) nie no na powaznie namowie kolege i sie za to wezmiemy. zrobimy smarowanie i zaladuje 5 osob do auta i pojade w droge jak nie zablokuje to bedzie znaczylo ze sie udalo :) dam znac jak zrobie ;) dzieki za odpwoedzi wszystkim :)

dodam ze krzyzak byl regerowany 26tysiecy km temu

Nie znam się za bardzo-ale może warto jeszcze raz przyjrzeć się temu krzyżakowi -miałam podobny problem :)

ale magiel byl sprawdzany w serwisie przez ubezpieczyciela wszytsko bylo demontowane i sprawdzane przez profesjonalistow... nie mozliwe zeby siadlo po misiacu

Wszystko jest możliwe-przykład :nie dawno wymieniałam łożysko(funkiel nówka-dobrej firmy) szlag go trafił po...3 dniach!!!!!

uu to zle... lozysko tez mi ubezpieczyciel wymienil :) al;e chodzi... WYciagali wszystko caly uklad kierowniczy auto stalo tam tyudzien na samym sprawdzaniu... Biedak nie mial wogole prawego kola tarczy amora sprezyny... pusta dziura... zamiast wszystkiego... I dostalem expertyze mechanika wszystko ok i fakt chodzilo... a nie wiesz jak tego krzyzaka samemu sprawdzic?

a nie wiesz jak tego krzyzaka samemu sprawdzic?

:/ :/ :/ przykro mi nie mam zielonego pojęcia jak się sprawdza...ja...mam od tego ,,ludzi'' ;) Zawsze bracik robi rundkę-wtedy wie co się dzieje,a mechanik naprawia co trzeba :P

• 2 lata później...

hehe niezle. czytalem gdzie na forum zeby krzyzaka potraktowac wd40... i tak sie tez zrobi :)

[ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 18:37 ]

NO i dizs sie stalo.... Blokada calkowita kierownicy... Poszedlem do sklepu i jak juz wrocielm kierownicom nie ruszylem.... dobrze ze byl to motoryzacyjny sklep (szedlem po moje kabelki) i kupilem wd-40.... psiknalem pol opakowania na krzyszak pod maska powoli zaczelo puszczac... zaczalem jechac do domu (10km) i puscilo mi calkiem..... chodzi jak kiedys... profilaktycznie nie majac zadnego sensownego i darmowego rozwiazania potraktowalem wszytsko castrolem 15w/40 jest teraz juz ok ;) zobaczymy na jak dlugo hihih

dla mlodziezy :) winny byl krzyzak pierwszy od grodzi.. po wymianie jak reka odjal ;)

ps wiem ze odsmazam ale jakos mi sie zagubil ten temat :)