borciuch1964 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Jak w temacie. Jechalem dzis z 4 osobami normalnie 60km na h prosto. Chcialem skrecic ladnie a tu kierownica sztywna! NIe moglem ruszyc wiecej jak delikatnie w lewo i w prawo. Zablokowana byla. Dopiero jak szarpnalem to puscila ale szla ciezko jak w Źuku... Masakra. Potem delikatnie sie blokowala jeszcze i nie wracala auto moglo jezdzic w kolko... WIe ktos co sie dzieje> mial ktos takie cos? poratujcie bo tak sie jezdzic nie da :/ strach... A ja mam duzo zakretow w ktore wlatuje powyzej setki codziennie.. Masakra :/ dodam ze krzyzak byl regerowany 26tysiecy km temu a przekladnia ma luzy na mocowaniu.. Galki sa ok lozyska w kolach nowe. k10 1.0 92r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Po tym zdarzeniu jechałeś sam i było ok. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 no ja bym obstawial ze magiel.moze4 sie cos tam oderwalo w srodku i blokuje.albo blokada stacyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 albo blokada stacyjki ja też myślę, że bardziej coś ze stacyjką nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 blokowanie wyglada tak jak by mi ktos na zewnatrz trzymal kola rekami. nie jest to calkowita blokada ale uniemozliwienie krecenia a kierowniczka mi chodzila jak na wspomaganiu. Jak osoby wysiadly bylo ok po nastepnych dwoch przekreceniach ciezkich i puscilo [ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 09:03 ] a tak do magla to jest przekladnia tak? to ona byla sprawdzana w serwisie i jedyna wada znaleziona to luz na mocowaniach jej do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaSsGrU Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 miałem dokładnie taką samą dolegliwość w pierwszej micrusi , pomoglo nasmarowanie wszystkiego co było związane z układem kierowniczym , samej kiery nie smaruj :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 hehe i chyba tak zrobie... tylko boli mnie temat tych lap na przekladni niehdzie ich nie moge znalesc nowych [ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 15:14 ] a pytanko takie bedziemy ze znajomym smarowac przekladnie kirownicza czy ona ma jakies wejscia do wpuszczania smaru? jaki smar najlepszy do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 borciuch1964, Rozejrzyj się za inną maglownicą,bo może się zdażyć nieszczęście :kosci: Nie chcę Cię straszyć ale potrafi się sklinować w najmniej spodziewanym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 sa na llegro po 100zlotych plus wysylka ale czy to sie oplaca tyle dac? [ Dodano: Sob 01 Lis, 2008 11:16 ] ale magiel byl sprawdzany w serwisie przez ubezpieczyciela wszytsko bylo demontowane i sprawdzane przez profesjonalistow... nie mozliwe zeby siadlo po misiacu... po uszkodzeiu koła na dziurze tez sie tak dzialo ale jak naprawili wszytsko to chodzilo a teraz znowu sie tak dzieje czasami... Podejrzana jest podluznica jeszcze bo podobno wachacz ja lekko przesunal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 sa na llegro po 100zlotych plus wysylka ale czy to sie oplaca tyle dac? Rozejrzyj się za inną maglownicą,bo może się zdażyć nieszczęście :kosci: borciuch słuchaj alfaboxa ... nie oszczędzaj na bezpieczeństwie swoim i pasażerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 no ale dam 150 z wysylka przyjdzie mi jakas wsadze i kierownica sie wogole krecic nie bedzie i co zrobie? kupywanie uzywanych czesci na odleglosc to za duze ryzyko.. a to tanie nie jest nawet jak bym mial odeslac.. a wokolicy to z palcem w nosie szukac k10 na czesci ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 borciuch1964 szukaj na allegro sprzedawców, którzy nie mają negatywnych komentarzy i będzie dobrze...nie pękaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 najperw sie udam do warsztatu kolegi nasmarowac wszystko wraz ze sprawdzeniem.... zobaczymy czy bedzie efekt. on sie zna robi zawsze z moja perelka i zna ja dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 i zna ja dobrze miejmy nadzieję :one: No to po wszystkim opisz jak sprawuje się "pacjent po zabiegu" EDIT: żeby nie robić OT napisałem Ci PW w sprawie posta poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 najperw trzeba lekarza namowic zeby sie tym zajal w przyszlym tygodniu pacjent bedzie mial nowe kable swiece kopolke i palucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 no ale dam 150 z wysylka Trzy trumny wyjdą Cię więcej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a gdzie tam ja jestem pozytywnie nastawiony i wierze w moc NISSANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 W takim razie "Niech moc będzie z tobą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 nie no na powaznie namowie kolege i sie za to wezmiemy. zrobimy smarowanie i zaladuje 5 osob do auta i pojade w droge jak nie zablokuje to bedzie znaczylo ze sie udalo dam znac jak zrobie dzieki za odpwoedzi wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 dodam ze krzyzak byl regerowany 26tysiecy km temu Nie znam się za bardzo-ale może warto jeszcze raz przyjrzeć się temu krzyżakowi -miałam podobny problem ale magiel byl sprawdzany w serwisie przez ubezpieczyciela wszytsko bylo demontowane i sprawdzane przez profesjonalistow... nie mozliwe zeby siadlo po misiacu Wszystko jest możliwe-przykład :nie dawno wymieniałam łożysko(funkiel nówka-dobrej firmy) szlag go trafił po...3 dniach!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 uu to zle... lozysko tez mi ubezpieczyciel wymienil al;e chodzi... WYciagali wszystko caly uklad kierowniczy auto stalo tam tyudzien na samym sprawdzaniu... Biedak nie mial wogole prawego kola tarczy amora sprezyny... pusta dziura... zamiast wszystkiego... I dostalem expertyze mechanika wszystko ok i fakt chodzilo... a nie wiesz jak tego krzyzaka samemu sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a nie wiesz jak tego krzyzaka samemu sprawdzic? :/ :/ :/ przykro mi nie mam zielonego pojęcia jak się sprawdza...ja...mam od tego ,,ludzi'' Zawsze bracik robi rundkę-wtedy wie co się dzieje,a mechanik naprawia co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hehe niezle. czytalem gdzie na forum zeby krzyzaka potraktowac wd40... i tak sie tez zrobi [ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 18:37 ] NO i dizs sie stalo.... Blokada calkowita kierownicy... Poszedlem do sklepu i jak juz wrocielm kierownicom nie ruszylem.... dobrze ze byl to motoryzacyjny sklep (szedlem po moje kabelki) i kupilem wd-40.... psiknalem pol opakowania na krzyszak pod maska powoli zaczelo puszczac... zaczalem jechac do domu (10km) i puscilo mi calkiem..... chodzi jak kiedys... profilaktycznie nie majac zadnego sensownego i darmowego rozwiazania potraktowalem wszytsko castrolem 15w/40 jest teraz juz ok zobaczymy na jak dlugo hihih dla mlodziezy winny byl krzyzak pierwszy od grodzi.. po wymianie jak reka odjal ps wiem ze odsmazam ale jakos mi sie zagubil ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi