Jastrząb Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Oglądałem go dzisiaj dokładniej, cena jeszcze do zejścia około 115zł. Ale jak mu się przyjrzałem to oddałem, z zewnątrz troszkę poobijany, najgorsze to przyłącza kabli, nie ma oryginalnych śrubek, większość śrubek jest zardzewiała ogólnie kiszka, tak jak by gdzieś w wodzie leżał. Powiedziałem że za 100zł jeszcze coś jest wart, bym się pobawił i zrobił dokładnie, ale powiedzieli że za około 120 sprzedadzą, jeszcze rzuciłem okiem i odłożyłem. Nie podobał mi się stan śrubek i obudowy,jak by spalony, potem jakoś naprawiony aby było i teraz sprzedają. Szkoda że ludzie nie potrafią zadbać nawet o swoje rzeczy [ Dodano: Pią 28 Lis, 2008 19:50 ] jeszcze są dwie ciekawe propozycje, ale cena musiala by być niższa, a mianowicie Gelhard GXV 359P (150zł) i Signat ROC 1 4X100 (219zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 jedynie Signat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 acha, trochę tam poczytałem ale cena do zejścia, DJSzmer jak myślisz jaka będzie rozsądna cena ?? aż tak mi się nie spieszy i czasami zerkam na magnaty (tak jak mówiłeś ze starej szarej kanciatej serii ale na razie nic nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Signaty dobrze stoją, bo to stara szkoła, 150-200zł zależnie od stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 ten signat jest na alledrogo , ale zobaczyłem dopiero że ma 4x50 [W] w RMS-ie (troszke mało) , ze dwóch śrubek brakuje, widze go już drugi raz więc albo koleś nie chce z ceny zejść albo coś jest nie tak, kosztuje 219 z przesyłką. Jest taki fajny magnat 480 Classic, to może być ciekawa propozycja. [ Dodano: Pią 05 Gru, 2008 19:47 ] DJSzmer wiesz może coś na temat wzmacniaczy xentrix ?? mam możliwość zakupu tego czegoś za 250zl, moc to 4x100[w] rms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manulibongo Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Bylem ostatnio w salonie car audio na srodmiesciu i powiem wam ze dzwiek z powerbassow mnie wywalil zbutow tak czystego dzwieku nie slyszalem nawet przy najwyzszych jbl nie mowiac juz o herzach czy innych kupach naprawde POLECAM [ Dodano: Pią 23 Sty, 2009 21:29 ] Zastanawiam sie jescze jak zdemontowac caly seryjny Radio/kaseciak + zmieniarka CD i komu to sprzedac? bo na alledrogo nie widzialem zeby ktos cos takiego sprzedawal w n16 3D hatchback jakie glosniczki wejda? 13-13,5? i co wybrac http://allegro.pl/item531692916_alpine_ida...ancja_lodz.html czy http://allegro.pl/item535455072_alpine_cda...dgoszcz_fv.html [ Dodano: Pią 23 Sty, 2009 21:31 ] aa i znajde gdzies jakis samouczek montarzu cd+ podloczenie glosnikow (z dystansami /tweeterami i wygluszeniem drzwi) jak ktos cos ma takiego najlepiej ze zdjeciami to ja chetnie poprosze linka dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 manulibongo musisz przeszukać posty, było pokazywane jak wygłuszać, jakie głośniki wchodza ( na przód 165mm bez problemu) , gdzieś jest pokazane jak zrobić słupki i ogólnie jest kilka ciekawych porad. Wystarczy że przejrzysz posty w dziale car-audio. a co do radyjek to gdyby był inny kolor CDA-9855R to osobiście bym go wziął. Musisz iść gdzieś do media-m czy coś podobnego i popatrzeć posłuchać podotykać. Osobiście słuchając Alpine porównując z Clarionem to w alpine głośniej grały wysokie tony,co nie za bardzo mi się podobało. radia były ustawione na standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaliBroda Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Na początek do poczytania faq kolegi z innego forum http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf Co do głośników to 16,5cm spokojnie powinny wejść, ale będziesz musiał zastosować dystanse z MDFu. Seryjne radio ze zmieniarką sprzedaj. Lepiej na początek kup tańsze radyjko (od tych w aukcjach), a wiecej kasy przeznacz na głośniki i wytłumienie drzwi. Te radyjka maja dużo bajerów, ale czy są dobre to bym nie powiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manulibongo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 aittt no pewnie.Bajery nie interesuja mnie zupelnie. interesuje mnie dzwiek (raczej niskie czyste tony ale gora tez musi byc wyraźna) Clariony wiem ze to dobre radyjka nawet bardzo ale kompletnie mi sie nie podobaja sa strasznie kwadratowe:). Poprzedni wlasciciel zamontowal w tylniej pulce 3drożne Alpine 6 x 9 SPS-6939S. Oceniam je ma 4- moze to dlatego ze przod jest caly czas nissanowski i radio tez fabryczne. Marza mi sie powerbasy z przodu+tweetery tez PB (jeszcze nie wiem jaki model). Tylko czy radyjko to utrzyma?? Narazie chce sobie odpuscic wzmacniacz i pozbierac na cos naprwde porzadnego bo wiem ze to troche jak jazda z turbo Ps: przeczytalem ten tutorial ale to dla mnie zbyt skomplikowane. udalo mi sie zdjać dzisiaj drzwi w almerce. Z instalacja nowych glosnikow nie powinienem miec problemu ale dystanse i porzadne wytlumienie to dla mnie nadal czarna magia. aa i jescze jedno w tutorialu rozdzial 5.2 monataz tweeterow sa sliczne slupki (te biale) jest mozliwosc wymodelowanie czegos takiego domowym sposobem czy raczej HIFI GARAGE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaliBroda Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Radioodtwarzacz na początek wystarczy do napędzenia głośników, ale zawsze lepiej mieć osobny wzmacniacz nawet stary sredniej klasy w granicach 300-400zł potrafi zrobić dobrą robotę (np. Alpine z czarnej serii np 3553,3555,3527, sony 4040; 4045) Dystanse dostaniesz na allegro, też tam kupowałem bo nie chciało mi się robić. Podstawowe wytłumienie to nie problem. W jednym dniu powinieneś się zmieścić. Choć lepiej zrobić to raz a dobrze i dokładnie lepszymi matami np STP,Dynamat,Stinger niż tanimi Boll czy APP. Jeśli chodzi o słupki to jest trudniejsza sprawa niż tłumienie, ale wszystko da się zrobić jak masz dużo samozaparcia . Do zrobienia słupków potrzebowałbyś np. wytoczone pierścienie do tweeterów , szpachlę , utwardzacz, żywicę ,matę szklaną, szlifierkę , papier ścierny, klej, materiał obiciowy i dużooo czasu Łatwiej na początek by było zamontować tweetery w trójkącikach od lusterek jeśli masz elektryczne. Wracając do radioodtwarzacza. Czy musi być nowy? Jeżeli nie to starsze Alpine są lepsze niż obecne np : 9835,9833, 9811,9812,9813, 9815, 7894,7893 i kilka innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 manulibongo już Ci mówię że wszystko jest do zrobienia samemu, jedynie co musisz posiadać to chęć zrobienia oraz trochę wolnego czasu, jak zrobić słupki też na forum jest. Jedynie obicie białą skają to wyższa jazda, robota dla tapicerzy, ja osobiście swoje słupki pomalowałem farbą strukturalną czarną bo taką mam deskę i jak dla mnie wyszło rewelacja Wygląd radia jest indywidualny ale stoi na drugim miejscu bo najważniejszy jest dźwięk. Z tym dźwiękiem w Alpinach to sprostuję że wysokie dźwięki są bardzo krzykliwe ("za bardzo syczące") jak dla mnie. Przedni zestaw jak będziesz brał to cały komplet, tzn. cały zestaw odseparowany (żeby nie było woofery jeden model a tweetery od drugiego modelu a zwrotnice jeszcze od innego. Z tego co koledzy pisali powerbasy powinny być zasilane wzmakiem więc wiesz chyba bez niego to szkoda zaczynać. Ale spokojnie jeszcze pare osób coś na pewno interesującego dodatkowo napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja jestem tradycjonalistą i wierzę w marki sprawdzone. Nie drażyłem tematu ale sądzę że sie spokojnie da dobrać produkt JBL. Amerykańska marka specjalizująca sie w pierwszej kolejności w sprzęcie estradowym i w drugim rzędzie w sprzęcie Car Audio. Głośniki domowe tej firmy są powiedzmy szczerze mierne, ale do samochodów COŚ PIĘKNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Asahi, w 100% się z Tobą nie zgodzę. JBL w CA to jednym słowem bardzo drogi SHIT. Słuchałem wszystkich serii i niestety przykro że coś takiego wypuszcza firma z tradycjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi