Gość farba Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 w mojej almerze nie jest wyciszona maska, goła blacha ( czy w waszychtez tak jest? ) i przez to chyba jest troche glosno w srodku. na wolnych obrotach slysze jakby sie strasznie męczył na wyższych jetst znacznie lepiej, jednak glosno. a moze taka głosna praca silnika jets objawem jakiejs awarii ? Jak mozna to wyciszyc? gdzie ? zgory dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur_NH Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wyciszenie ci dużo nie pomorze ..Almery z silnikami Diesel mają głosne silniki, niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farba Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 disala moze i tak. moja o benzynka i lpg. to moze jednak to cos da? a czy wasze auta tez nie maja wyciszonej maski? wczesniej jezdzilam hahha lanosem i w nim bylo ciszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 disala moze i tak. moja o benzynka i lpg. to moze jednak to cos da?a czy wasze auta tez nie maja wyciszonej maski? wczesniej jezdzilam hahha lanosem i w nim bylo ciszej Wyciszenie tylko drzwi już poprawia poziom hałasu wewnątrz auta. Jeśli pytasz o wygłuszenie maski - u mnie też nie ma. Możesz spróbować wygłuszyć oprócz drzwi część przedniej grodzi - od wewnątrz, pod standartowe wygłuszenie możesz dać maty bitumiczne np. Tytan z Castoramy. Powinno trochę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ciężko wygłuszyć ścianę grodziową, przecież tam nie ma w ogóle miejsca. Szczególnie od strony silnika. Chyba, że chcecie wybebeszyć cały srodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mas Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ciężko wygłuszyć ścianę grodziową, przecież tam nie ma w ogóle miejsca. Szczególnie od strony silnika. Chyba, że chcecie wybebeszyć cały srodek. Tu masz rację - dlatego napisałem " część przedniej grodzi" - w dość łatwy sposób można wygłuszyć część pod nogami kierowcy i pasażera (tak gdzieś do połowy wysokości grodzi) - pod standartową wykładzinę można dać dodatkowe wygłuszenie. Zawsze to pomoże na obniżenie poziomu hałasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farba Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 wielkie dzieki za wskazowki, tylko teraz czy mozna to zrobic samemu czy w jakims warsztacie lepiej? czy ty coś takiego robiłeś? pomoglo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.