domadm Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Czy wiecie że już tuż tuż jest nasz ukochany śnieżek, i będzie można trochę znowu napędy rozruszać Może w tym roku jakieś porządne zaspy wreszcie będą A czy wy też tak cieszycie się z zimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Hehe... jasssne. Już się na drifting szykuję Mi tam zasp nie trzeba. Tylko małego ruchu, bo jak tyran w poprzek drogi stanie to nie chce zdjąć nikogo :diabel2: Ps. nie wiem jak u was, ale u mnie były i w lecie napędy w ruchu A w zimie lepsza frajda na samym tyle jeździć. 4X4 to tylko włączam jak wyprzedzam, bo d*pą przy przyśpieszeniu zamiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Fajnie jest pośmigać w zimie Lubię zimę pod warunkiem że jest lekki mrozik Zanabyłem Coopery do Patrola 37/12.5/17 Jestem ciekaw jak będą sprawowały się zimą w Bieszczadach [ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 00:32 ] Hehe... jasssne. Już się na drifting szykuję Robiliśmy we wrześniu rajd w Bieszczadach w Baligrodzie Nie mogłeś podjechać , pogadać , flaszkę postawić :mikolaj: Baza była w Bystrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Coopery dają radę, ale jak w mokry śnieg pojedziesz to bez "FAJA" nie da rady. A czym tu na rajd jechać - na łysych Cooperach Jeszcze mam konserwacją na ramie czystą, nie chce brudzić. Lansiku psuć A tak naprawdę to czasu brakuje kolego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Coopery dają radę, ale jak w mokry śnieg pojedziesz to bez "FAJA" nie da rady. W glinie też stoją .... Na terenowej trójce przy 4.500 tyś obr. Patrol stoi w miejscu :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 hehe, czepiacie się cooperów a mnie jeszcze nie zawiodły Mam do wyboru 245 i 265, które lepiej na zimę wrzucić: węższe czy szersze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja bym zapodał węższe. Cooper lubi latać na wodzie. Poza tym będziesz miał większy nacisk na powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 powitać wszystkich w bieszczadach panuje przekonanie że wąskie oponki lepiej robią w śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Też mnie zawsze uczono że na zimę cieńsze = lepsze, w wodzie to na pewno. Natomiast na śniegu, to chyba jednak lepiej szersze!? Tak czy siak, u nas raczej więcej wody niż śniegu, sprawa więc jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Na śnieg zdecydowanie węższe opony. Węższa opona ma większy nacisk na powierzchnię i lepiej wbija się w śnieg. Można myśleć , że szersze - poprzez analogie do człowieka , który zimą chodzi na rakietach śnieżnych http://www.allegro.pl/item469107523_tsl_ra..._sport_hit.html - ale nasze samochody ważą pod 3 T - jaką powierzchnię musiałyby mieć opony ???? Może policzymy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Wystarczy wejść na arctictrucks i zobaczyć Tam na lodowce to wpadają w oponkach 40" i jeszcze ciśnienie prawie do 1 atm spuszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukor Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No to już podobno od jutra zima ma zawitać. Moja pierwsza zima i doświadczenia z 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Już zawitała Cholera nie zdążyłem opon zmienić. Miałem 3 łyse coopery i jeden szesnastoletni zapas na tyle Emocje co nie miara ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 A ja dzisiaj nie potrafiłem nigdzie hamować ale mimo przyłysawych oponach z wdrapywaniem i ciągnięciem na lodzie kolegi nie było problemu. Tylko tego hamowania mi brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Blokowało ci koła? Jest taki fajny sposób. Nie wciskasz sprzęgła aż się prawie nie zatrzymasz. No i hamowanie silnikiem wzmożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Blokowało ci koła? przy malutkiej prędkości tak, a przy minimalnie większej czyli tak ponad 30 km/h to ABS mi cały czas trzeszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja mam fajne opony do sprzedania dla klubowicza za 1000zł http://moto.allegro.pl/item488641558_265_7...t_terenowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Mnie w ostatni weekend trochę przysypało - miejscami z 50 cm. W tym roku na szczęscie odpusciłem sobie odsnieżanie przed domem :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi