Gość Tomasz79 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam Od pewnego czasu moja mała dusi sie. Na początku były problemy po odpaleniu na pierwszych 500 m, ale teraz problem sie nasilił. jesti w czasie jazdy (szczególnie przy redukcji na niższy bieg) i na wolnych obrotach podczas postoju (np: na swiatłach). myślałem że to może świece (miałem NGK BKR5E-11) więc wymieniłem na Denso K16PR-U i dalej sie dusił. Wyczytałem na stronie producenta że do micruni powinny byc denso ale K16PR-U11 no to oddałem i śmigam na starych (to tylko odstęp między elektrodami ale pewnie istotny). Zastanawiam sie żeby wrzuci ją na kompa. Czy to cos pomoże? Spotkał sie ktoś z takimi objawami? Bo niebardzo wiem od czego zacząc. Odrazu mówie że filtry oleju, paliwa, powietrza powymieniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może to być wina przewodów WN (przed bodajże 2000r występowały, później były cewki) - sprawdź czy nie iskrzą jak jest ciemno; może to być wina aparatu zapłonowego; może to być wina pompy paliwa; może to być wina przepływomierza (instrukcja regeneracji tych <2000r jest na forum). Podjechać na diagnostykę, może coś wskaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Panowie i Panie nie do wiary to kopułka była. Właściwie nagar jaki sie na stykach osadził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 może to być wina aparatu zapłonowego :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koltr Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Tomasz79, mam to samo i niewiem czego szukać gdzie ta kopułka i jaki nagar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.