Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Malutka się dusi przy redukcji

Gość Tomasz79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pewnego czasu moja mała dusi sie. Na początku były problemy po odpaleniu na pierwszych 500 m, ale teraz problem sie nasilił. jesti w czasie jazdy (szczególnie przy redukcji na niższy bieg) i na wolnych obrotach podczas postoju (np: na swiatłach).

myślałem że to może świece (miałem NGK BKR5E-11) więc wymieniłem na Denso K16PR-U i dalej sie dusił. Wyczytałem na stronie producenta że do micruni powinny byc denso ale K16PR-U11 no to oddałem i śmigam na starych (to tylko odstęp między elektrodami ale pewnie istotny). Zastanawiam sie żeby wrzuci ją na kompa. Czy to cos pomoże?

Spotkał sie ktoś z takimi objawami? Bo niebardzo wiem od czego zacząc. Odrazu mówie że filtry oleju, paliwa, powietrza powymieniane.

Może to być wina przewodów WN (przed bodajże 2000r występowały, później były cewki) - sprawdź czy nie iskrzą jak jest ciemno; może to być wina aparatu zapłonowego; może to być wina pompy paliwa; może to być wina przepływomierza (instrukcja regeneracji tych <2000r jest na forum).

Podjechać na diagnostykę, może coś wskaże.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...