Gość grzegorzmarszal Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie na forum. Jestem tu nowy i zdesperowany. Dlatego szukam u was pomocy. Posiadam nissana terrano 2.7 td z 94r. Mam problem z piszczącym przednim kołem. Odgłos zaczyna dochodzić jak tylko włączam napęd na przednią oś. Myślałem na początku , że to może wina sprzęgiełek. Wymieniłem na manualne ale problem nie zniknął. Czy dobrze myślę, że to wina łożyska? Jeżeli tak to proszę o radę gdzie można dostać tanio nowe i jak sie zabrać do naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może być łozysko I napisz skąd jesteś bo niby jak mamy Ci doradzic gdzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorzmarszal Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Przepraszam. Zapomniałem zaznaczyć, że mieszkam w Sędziszowie Młp. Niedaleko Rzeszowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 bonzo napisał: Może być łozysko bonzo ale czy łożysko by mu nie piskało cały czas :?: :?: Jak załącza się przedni napęd to dołącza się tylko wał przedni, most, półosie, przeguby i nie wiem jak jest wewnątrz zwrotnicy to zbudowane :?: ale chyba są tam jakieś dodatkowe łożyska trzymające przeguby na miejscu :< :?: Więc ja bym tam szukał Ja bym sprawdził tak, załączył bym przedni napęd i na reduktorze i na sprzęgiełkach, i podniósł cały prawy bok auta tak żeby koła się uniosły a podstawił lewe koła i uruchomił delikatnie żeby nie pojechać, potem drugą stronę tak samo :diabel2: Jak z obu stron piska to zająć się mostem i wałem. :diabel2: jak na jedną stronę tylko piska to zająć się tym kołem A i jeśli masz LSD to trzeba będzie zdemontować wał tylny :kosci: Ale może bonzo ma lepszy pomysł żeby zrobić a się nie narobić :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.