Gość grzegorzmarszal Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie na forum. Jestem tu nowy i zdesperowany. Dlatego szukam u was pomocy. Posiadam nissana terrano 2.7 td z 94r. Mam problem z piszczącym przednim kołem. Odgłos zaczyna dochodzić jak tylko włączam napęd na przednią oś. Myślałem na początku , że to może wina sprzęgiełek. Wymieniłem na manualne ale problem nie zniknął. Czy dobrze myślę, że to wina łożyska? Jeżeli tak to proszę o radę gdzie można dostać tanio nowe i jak sie zabrać do naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może być łozysko I napisz skąd jesteś bo niby jak mamy Ci doradzic gdzie kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorzmarszal Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Przepraszam. Zapomniałem zaznaczyć, że mieszkam w Sędziszowie Młp. Niedaleko Rzeszowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Może być łozysko bonzo ale czy łożysko by mu nie piskało cały czas :?: :?: Jak załącza się przedni napęd to dołącza się tylko wał przedni, most, półosie, przeguby i nie wiem jak jest wewnątrz zwrotnicy to zbudowane :?: ale chyba są tam jakieś dodatkowe łożyska trzymające przeguby na miejscu :< :?: Więc ja bym tam szukał Ja bym sprawdził tak, załączył bym przedni napęd i na reduktorze i na sprzęgiełkach, i podniósł cały prawy bok auta tak żeby koła się uniosły a podstawił lewe koła i uruchomił delikatnie żeby nie pojechać, potem drugą stronę tak samo :diabel2: Jak z obu stron piska to zająć się mostem i wałem. :diabel2: jak na jedną stronę tylko piska to zająć się tym kołem A i jeśli masz LSD to trzeba będzie zdemontować wał tylny :kosci: Ale może bonzo ma lepszy pomysł żeby zrobić a się nie narobić :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.