Gość gazelek Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Na forum wielokrotnie bylo mowione, ze wskaznik w Micrze zyje wlasnym zyciem i zeby sie tym nie przejmowac za bardzo ale u mnie zauwazylem inna rzecz. Po dolaniu do pelna (nie do odbicia, tak zebym widzial lustro benzyny we wlewie) i odpaleniu silnika wskaznik po pewnym czasie unormuje sie na wlasciwym poziomie. U mnie jest to lekko ponizej najwyzszej bialej kreski. Po przejechaniu okolo 350km zapala sie rezerwa. Podjezdzam na stacje - do baku wchodzi okolo 25-27 litrow. Wniosek - w baku pozostaje okolo 15l i zapala sie rezerwa. W innym temacie bodajze @eX pokazywal zdjecia wskaznika paliwa po dolaniu na full - wskazowka byla lekko ponad najwyzsza biala kreska. A u mnie jest ponizej. Rezerwa zapala sie za wczesnie. Czy mozliwe jest, ze drut przy plywaku ulegl wygieciu? Jaka ewentualnie inna to moze byc usterka? I jak sie do tego zabrac. Fakt, malo jest to potrzebne, bo wskaznik pokazuje 'prawie' dobrze, ale oglupia mnie troche fakt, ze mam w baku paliwa na 200km a zapala mi sie rezerwa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ja po 2 miesiecznej eksploatacji mojego micrusa doeszdlem do wniosku z etak wskzaowka pokazuje weysztko tylko nie poziom paliwa :diabel: np wczoraj tankujac auto gdy zaroweczka rezerwy juz sie palila ok od 3-4 km) zdzwiony cena paliwa poniezej 4zeta na Shelu postanowilem po ra zpierwszy zalac "do pelna" az odskoczy pistolet i co?? weszlo nieco ponad 20 litrow... szok przecierz ten bak ma chyba 33 litry tak? wiec co rezerwa wynosi +/- 1/3 pojemnosci baku? nonsens... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 może coś z odpowietrzeniem jest nie tak i zostaje sporo powietrza jak odbija pistolet na stacji, hmm , ale to chyba bardzo naciągana teoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 raczej tak gdyz wskazowka paliwa jest dokladnie rowno z maxymalna kreska czyli wychodzi ze walem max ile moglem :027: niepozostaje nic innego niz nalac sobie maly baniaczek benzynki i wyjezdzic rezerwe az stanie dolac te 5litrow fruuu na stacjei tak sparwdzic ile wlezie +ta 5tka.. ale po co tyle zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 gazelek u mnie jest podobnie. Jak naleję do pełna, tak że widać lustro benzyny, to wskazówka też znajduje się lekko poniżej tej najwyższej kreski. U mnie rezerwa się nie świeci. Podejrzewam, że coś w pływaku się uszkodziło i dlatego jestem zmuszony jeździć na "czuja" Wosovsky bak w Micrze ma 42 litry. Ja u siebie maxymalnie wlałem 37 litrów. Dla mnie najlepszą metodą jest zatankować kilka razy do pełna i wyliczyć średnie spalanie, a potem bazować na tym. Nie ma sensu się rozwodzić na temat wskaźnika, bo to jest jak niekończąca się opowieść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.