Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skoki obrotów Sunny n14

Gość damianos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum. Dopiero dziś je znalazłem bo się nudziłem w pracy :-)

Ale do rzeczy... Mam Nissana Sunny n14 1.6 16v 90 km '93r. Od dwóch dni mam problem. Zaczęło się gdy wracałem z roboty. Auto zaczęło szarpać na niskich obrotach, obory zaczęły wręcz falować od 300-700 na jałowym. 15 minut później zaczął mi gasnąć gdy dojeżdzałem do krzyżówek i wrzucałem sprzęgło. Pomyślałem - świece. Wymieniłem i dalej to samo. Zauważyłem, że przewód od jednej świecy miał uszkodzoną izolację... Wymieniłem wszystkie i dalej to samo. Pojechałem do jakiegoś mechanika. Przeczyścił przepustnicę paliwa. Zmieniło się to, że gaśnie o wiele rzadziej, prawie wcale, ale z obrotami dalej szaleje. Jak zapalam zimnego obroty wskakuja na blisko 2000... Jak się nagrzeje spadają i zaczynają skakać od ok 500 do 1000. Czasami jak ruszę i podjadę kawałek nagle jakby się blokował - wciskam gaz i żadnej reakcji. Po chwili szarpnie i idzie normalnie. Ogólnie mam wrażenie jakby był zamulony i więcej palił (ale narazie nie jestem w stanie tego stwierdzić na 100% bo zatankowałem dopiero raz odkąd to się zaczęło i sporo jeździłęm w korkach). Do tej pory nie było z nim takich problemów - wiem, bo auto jest w rodzinie od 94r. Świeżo wymieniony olej i filtr oleju. Filtr powietrza - jakieś 30 tyś km temu. Filtr paliwa nie pamiętam.

Myślicie że to filtr paliwa właśnie? Albo gaźnik?

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...