Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Szum z silnika i opiłki w oleju

Gość probant
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5000km po wymianie kpl. rozrządu silnik zaczął głośno pracować (od strony rozrządu). Z początku zignorowałem to, ale po kilku dniach zaczeła się zapalać przy gorącym silniku lampka niskiego poziomu oleju. Postawiałem toto na kanał i zdjąłem miskę a tam smok cały w opiłkach i w misce duuużo zostało. Został mi rozrząd do przeglądu, może kupiłem podróbę. Co tu jeszcze wymodzić?

zaglądałem jeszcze dzisiaj i w dolnej części gładzi cylindra są uszkodzenia, kolor tej powierzchni jest taki jak nagaru na cylindrach. Widziałem już coś takiego, ale nie w tym miejscu. Zaraz po kupnie zmieniłem olej i dolałem Bilsteina 2000. Czy jego skład może tak zabarwiać metal? W końcu to wypełniacz rys... Jeśli cylindry będą trzymać kompresję to można to tak zostawić, przepłukać i złożyć? czy lepiej od razu pierścienie?

jakiego rodzaju sa te opilki?? zobacz czy nie ma popekanych tuleji z lancucha.

nie polecam podrabianych czesci, wymienilem 3 napinacze i 2 lancuchy. jeden lancuch poszedl po 2000km

wymien gore na orginal. dol zostaw jak jest

ehh tak czytam i masz przerabane.. takie cos znalesc .. ja sie nie znam ale jak cos sie trze w silniku to jest zle juz.. moze kots kiedys smigal na sucho? i to sa pozostalosci?

Stalo się szczęscie w nieszczęściu Uległ kompletnemu wytarciu jeden z napinaczy (dolny). Zdarł się do metalu i te "opiłki" sprawdzone na magnes i ogień okazały się plastikiem. swoją drogą jakie kaszaniaste tworzywo musieli zastosować żeby zrobić takie gówno! Kupiłem to od pewnej firmy z Allegro. Szukam teraz japońskich częsci, wolę mieć spokój a tym oszustom z hurtowni krzak ... w ... . Żadnego moto już na Allegro nie kupię. Jutro Wyślę zdjęcie tego dolnego napinacza, zaznaczam załozonego w sierpniu br. co do śladów na cylindrze są po bilstainie jak oznajmił mi gość z warsztatu NISSANa. Jeśli mam kompresję to jest ok i do przodu. A łańcuchy są oki!!! I to mnie jedynie pociesza, że utopiłem mniej kasy niż to by się z początku wydawało. Pozdro

ja ci radze zrobic im wojne zeby oddawali kase i pokryli koszty naprawy! nieboj sie walczyc przez policje i sad

Mojej pracy sąd nie wyceni a oddać mi mogą 150zł. Kupujemy podróby i nawet nie wiemy jak to sprawdzić. Gdybym oddal to do warsztatu naprawiającego wszystko co japońskie to też by nie wiedzieli z początku co jest grane (mają to samo) Dopiero autoryzowany NISSAN ma inne części. Odpuszczam to sobie dam znać Hurtowni z której to kupiłem i koniec.

Nic nie dzwoniło, silnik nie miał wibracji to panewki są oki taką mam nadzieję. Zwłaszcza, że tzw opiłki okazały się kawałkami tworzywa, za dwa dni składam toto i koniec grzebania w tym roku!