Gość KrisM Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Witam serdecznie wszystkich mam prosbę ; czy ktoś mi opisze jak wymienic żarówki halogenowe w zderzaku w Primerce P11 z 2001r TD jak się do nich dostac - krok po kroku i jakie żarówki tam pasują ( oznaczenie ) Proszę o szybką interwencje bo mgły coraz częstsze a żarówka spalona . Dzięki za info - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 KrisM, nie wiem jak wymienić , ale mogę polecić Ci żarówki Osram Night Breaker. Świecą na prawdę rewelacyjnie. A żarówki pewnie masz H3 , ale upewnij się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Zarówki to H!, a wymienia się je po uprzednim odkręceniu osłon silnika od zderzaka. Potem przekręcasz oprawkę w halogenie, wyjmujesz, wymieniasz i składasz Temat już był a opis jest w manualu i podręczniku Haynes do pobrnia http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37837 Pamiętaj że wedle przepisów Halogenów nie wolno używać przy widoczności powyżej 50 metrów. Są to światła przeciwmgielne a nie do błyszczenia na drodze. Sporo osób o tym zapomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrisM Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Dzięki Panowie za info oczywiście halogeny tylko i wyłącznie w określonych ( złych ) warunkach atmosferycznych - jestem za i popieram . Dzięki :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zarówki to H!, a wymienia się je po uprzednim odkręceniu osłon silnika od zderzaka. Potem przekręcasz oprawkę w halogenie, wyjmujesz, wymieniasz i składasz Temat już był a opis jest w manualu i podręczniku Haynes do pobrnia http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37837 Pamiętaj że wedle przepisów Halogenów nie wolno używać przy widoczności powyżej 50 metrów. Są to światła przeciwmgielne a nie do błyszczenia na drodze. Sporo osób o tym zapomina witam ;)mógł by kolega podać jeszcze raz ten link ? bo nie działa .. a mam problem ze zmianą żarówki w mojej p11 ;( nie wiem jak to zrobić proszę o jakiś podadnik z góry dzięki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.