Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] jak wyjac radio z nissana primera p12 2003

Gość marcus1066
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Odswiezam temat,czy jest ktos na forum kto wyciagal radio z P12?Jak sie do tego zabrac zeby nic nie spiep....c?Chcialbym wyjac radio do przeczyszczenia laseru/ew.naprawy bo czasami dziala a czasami nie. Mowa o seryjnym CD.

Ja wyciagalem, ale mam po lifcie; przed liftem pare srubek wiecej jest; zdjac mieszek co by nie przeszkadzal;

musisz odkrecic tunel srodkowy (2 srubki z przodu pod plastikami i 2 z tylu pod scianka z popielniczka); przesunac do tylu; powinny sie ukazac kolejne dwie srubki (jedna z lewej druga z prawej) trzymajace konsole centralna; pod wlacznikiem swiatel awaryjnych powinna sie znajdowac jeszcze jedna srubka; reszta tryma sie na zatrzaskach; delikatnie pociagnac i powinno wyskoczyc; jedynie plastik po stronie pasazera przy podlodze pod schowkiem na sciance moze sprawic odrobine problemu ale tego nie jestem pewien z racji roznic modelowych; u mnie jest na szynie wiec ja najpierw musialem go wypiac zaczynajac od strony fotela, nastepnie przesunac w strone fotela;

po zdjeciu konsoli ukaze ci sie stelaz mocujacy radio; powinny byc 4 srubki, bez zadnych zatrzaskow;

nie wiem jak sie obrazki wkleja, ale daj maila to ci przesle wyrys konsoli z umiejscowieniem elementow mocowan

radio podpiete ma dwie kostki i przewod antenowy (wersja ze zmieniarka zewnetrzna ma kostki 3);

dzieki czerwi wlasnie znalazlem instrukcje w innym temacie,razem ze zdjeciami,ale dzieki za info.To moze przy okazji powiesz czy jak wyciaglaes radio to napotkales potem jakies problemy z dzialaniem wyswietlacza centralnego(tego od navi,klimy itd).chcialbym rozebrac radyjko zeby przeczyscic laser i wstawic je z powrotem ale preczytalem prawie 50tematow wczoraj i widze ze moga byc problemy z tym wyswietlaczem,wiec nie chce niepotrzebnie sobie klopotow narobic jak cos

Pyrus, wyciągałem cd, wyciągałem dvd (odpinałem wszystkie wtyczki, rozkręcałem aby zmienić kolor podświetlenia) i po wszystkim żadnych problemów.

Pyrus, wyciągałem cd, wyciągałem dvd (odpinałem wszystkie wtyczki, rozkręcałem aby zmienić kolor podświetlenia) i po wszystkim żadnych problemów.

dzieki Lucek,sprobuje zrobic to teraz jak bede jechal do PL na urlop dam znac jak mi poszlo :) 3m cie kciuki :)

a mam pytanko:

kupiłem zestaw głośnomówiący nokii podłączany do radia poprzez wpięcie do kostki ISO przed radiem.

wiecie może czy firmowe radio w wp 12 2003 rok ma tam gdzieś kostki ISO pod radiem

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Gość lanserszymon

kurcze przejzalem chyba cale forum i uzywalem opcji szukaj :) ale niestety nie moge znalezc instrukcji do demontazu radia w p12... powiem wam ze odkrecilem caly srodkowy blok ten na okolo skrzyni po bokach poodkrecalem ale cholerstwo sie dalej trzyma.... jak mozecie to podpowiedzcie mi co i jak dalej albo jakies fotki lub wlasnie ta instrukcje co kolega wyzej mowil ze znalazl w innym temacie :)

kurcze przejzalem chyba cale forum i uzywalem opcji szukaj :) ale niestety nie moge znalezc instrukcji do demontazu radia w p12... powiem wam ze odkrecilem caly srodkowy blok ten na okolo skrzyni po bokach poodkrecalem ale cholerstwo sie dalej trzyma.... jak mozecie to podpowiedzcie mi co i jak dalej albo jakies fotki lub wlasnie ta instrukcje co kolega wyzej mowil ze znalazl w innym temacie :)

nie wiem w jaki sposob szukales,ale tu masz :

http://www.nissanklub.pl/forum/search.php?mode=results

a tu juz konkretnie isntrukcja:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=radio+p12

• 3 tygodnie później...

zadnych problemow nie bylo, ale nie ma potrzeby wyciagania i odpinania wyswietlacza;

radio nie ma kostek iso, trzeba sie wpinac w kostki radia, badz w kostki zestawu, ktore sa za tylna popiekniczka;

na rynku jest sporo przeplotek, ale niestety nie na naszym :( ;najprosciej bedzie wziasc instrukcje, rozebrac kostke z radia i podokladac przewody od zestawu;

• 6 lat później...

mam pytanie niech ktoś mi pomoże w moim nisanie nie działa radio ani cd to znaczy wyświetlacz wszystko pokazuje że płyta gra widać jak leci piosenka ale zero dżwięku w radiu to samo co jest nie tak

Zapewne padła końcówka mocy, ale sprawdź na wszelki wypadek czy poprzednik nie wyciągną wszystkich głośników i czy kostki do radia są poprawnie wpięte.

• 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

primera.jpg

u mnie radio gra ;)

Czy kolega może podpowiedzieć w jaki sposób podpiol drugie radio , otóż nigdzie nic nie mogę znaleźć na ten temat