Gość cieptas Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 witam, mam taki problem strasznie ciężko kręcą mi się przednie koła jak podniosę autko do góry, klocki chyba nie odpuszczają. mój samochodzik to nissan sunny 2.0d HB , i prowadnice nie są zasywfione co z tym zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 stoja zaciski.zdemontuj kolo,klocki i zobacz czy nie masz popekanych tych gumek na zaciskach.jezeli sa cale to wez jakis smar,zsun delikatnie zebys ich nie rozerwal i nasmaruj prowadnice.jezeli gumki sa popekane to msisz kupic reperaturki.to sa jakies groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Zaciski stoją, ale skoro pytasz co z tym zrobić, to może pojedź z tym do warsztatu? Mechanicy też muszą z czegoś żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nie wiem jaki model masz suniasza ale w moim n13 jako oslonki pasowaly z poldolota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nie wiem jaki model masz suniasza cieptas, TAGOWANIE TEMATÓW :!: Stojące hamulce to nie koniecznie od razu zatarte tłoczki. Mogą to być zatarte prowadnice zacisku lub zasyfione prowadnice klocków. Prosta naprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 jednym słowem sprawdź przednie zaciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mogą to być zatarte prowadnice zacisku lub zasyfione prowadnice klocków. Prosta naprawa. Zaciski stoją, ale skoro pytasz co z tym zrobić, to może pojedź z tym do warsztatu? Może się bez tego nie obejść...u mnie jak prowadnice się zapiekły to trzeba było zacisk palnikiem grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Nie czekaj z tym Pomijając fakt że koła Ci trzymają i zwiększa się przez to zużycie paliwa i grzeją się felgi to może dojśc do niebezpiecznej sytuacji jak Ci zblokuje koła w czasie jazdy. sam miałem jakieś 2 tyg temu to samo. W jednym kole klocek tak się zapiekł że okładzina zaczęła odchodzić. Z hamulcami nie ma co eksperymentować. WYczyścić, nasmarować a jak trzeba to wymienić i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thhhomas Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Dokładnie jak koledzy mówią, tłoczki trzymaja, u mnie było to samo, a tarcze gorące jak cholera, tłoczki sie czyści specjalną pasta a gumki tez trzeba powymieniać tj tzw zestaw naprawczy, ja osobiście kupiłem dwa nowe tłoczki, w zestawie był zestaw naprawczy, nowe na pewno dłużej pochodzą a z tymi regenerowanymi stanie sie to samo za niedługi czas.Nowy tłoczek kosztuje ok 40 zł sztuka. trzeba go delikatnie posmarować olejem żeby go ładnie wcisnąć i wtedy działa jak powinien i odbija dzięki czemu nic sie nie grzeje ani klocki a ni tarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 no myślę, że pomogłeś koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi