Gość bochen9 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam. Zamierzam kupić Primerę 1.8 z 2000 roku, sedan. Wiem, że ma fabrycznie miejsca na głośniki w tylnej półce, w przednich drzwiach na dole i w przednich słupkach. Przeglądałem dział Car-Audio na forum i natknąłem się na sprzeczne informacje. Mianowicie niektórzy twierdzą, że w przednich słupkach nie ma głośników tylko jakieś czujniki alarmu, inni, że tam są głośniki wysokotonowe a czujniki alarmu są w słupkach środkowych (rozumiem, że to te pomiędzy drzwiami). Wiele osób mówi ze im te wysokotonowce nie grają i tyle samo osób mówi ze tam mają głośniki i one działają. Chciałbym wiedzieć jak to w końcu jest. I nawet jeśli w przednich słupkach za tymi maskownicami są czujniki od alarmu to jak zrobić żeby je usunąć i podłączyć tam cykacze? W ogóle to jak dostać się pod te maskownice? Trzeba demontować całe osłonki słupków czy tylko wyjąć te maskownice używając odrobiny siły? Proszę o pomoc. Jak by nie było chcę mieć z przodu zestaw odseparowany (drzwi - niskośredniotonowce i w słupkach właśnie tweetery). Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 w prawdzie ja mam p11 ale u mnie w słupkach były głóśniczki które do niczego sie nie nadaja wymieniłem je i teraz jest supe wystarczy tylko zdjac osłone plastikawą słupka i pokombinowac z wmontowaniem nowego tweetera. Nic trudnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 bochen9, są różne wersje wyposażenia. W droższej będą tweetery a w tańszej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 OK, ale jak się okaże, że tam są jakieś czujniki to co zrobię? Wyrzucić czujniki i wstawić zamiast nich głośniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 jakos mnie to nie prakonuje skoro były tam czujniki to po co by była maskownica ?? (kratka) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domino987 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 czujniki alarmu znajdują sie w słupkach środkowych między drzwiami , siedząc masz je zaraz za głową. W słupkach przednich są wysokotonówki, żeby sie donich dostać wypnij cały słupek, jest na zatrzaskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.