Gość aaron22 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 witam, dopiero co kupilem x-traila (2,2 dCi, 2002 rok, 90 tys przebiegu) i chciałem zapytać, kiedy i czy w ogóle wymieniać rozrząd... w końcu jest na łańcuchach. dodatkowo może ktoś podpowie, co warto sprawdzić i czy na przykład wymieniać olej w skrzyni bede zobowiazany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaron22 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 dzieki tak myslalem, zeby sobie rozrzad darowac mysle o wymianie oleju w skrzyni, bo lewarek chodzi jak grzechotka w zadnym samochodzie tak jeszcze nie mialem: głośne stuki-klekoty podczas zmiany biegów w warsztacie powiedziali, ze niektore japonczyki tak maja ale ja jezdzilem innym x-trailem i az tak nie grzechotało mysle wiec zeby zmienic olej albo cos tam przesmarowac... byc moze jednak w wiekszosci iksów tak stuka... macie z tym do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaron22 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 nie no, bez takich chyba jest :zdziw: jednak wymienie ten olej w skrzyni dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kodi Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam. U mnie biegi chodzą mientko i nie ma problemu z trafieniem w odpowiednie przełożenie. Zatem te chrobotanie to może byc cos innego niz olej? A tak na marginesie to jak słyszalny jest łańcuch rozrządu przewidziany do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaron22 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 biegi tez u mnie chodza miekko i nie ma problemu z trafianiem w przelozenie tylko, ze podczas zmiany coś tam sobie klekocze wyrazny slyszalny za kazdym razem dzwiek (torche jak w jakiejs metalowej grzechotce...) jak słychać rozrzad do wymiany - nie wiem wydaje mi sie, ze mojego nie slychac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.