Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki olej 2.0 d

Gość cieptas

Rekomendowane odpowiedzi

jesli nie bierze ci oleju to lej taki jaki miales do tej pory ...czyli taki jak w instrukcji ...ale nie wiem jaki do cd20 olej powinno sie wlewac ...ale jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz odpowiedni temat i to co cie interesuje ...

zwyczajny mineral styknie, od przeszło 30 kkm leję lotosa 15w-40 termalcontrol, wymieniam regularnie co 7,5kkm. a bynajmniej po co płacić za markę? parametrrami lotos nie ustępuje mobilowi, a liczba TBN go wyprzedza.

Ja mam Y10 2.0d 299k przebiegu i od 30 paru tysięcy wlewam mu półsyntetyk Mobila. Olej zmieniam co 10k km. Przy takim przebiegu nie wiem czy jesteś w stanie odczuć różnicę w jakości oleju, a auto już bliżej emerytury...

jesli nie bierze ci oleju to lej taki jaki miales do tej pory ...czyli taki jak w instrukcji ...ale nie wiem jaki do cd20 olej powinno sie wlewac ...ale jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz odpowiedni temat i to co cie interesuje ...

Wg instrukcji do CD20 powinno się lać półsyntetyk (10W40).

Jeśli nie wiesz jaki olej był do tej pory, to spokojnie możesz go zalać Valvoline MaxLife 10W40 (nawet jeśli poprzednio miałes mineralny). Jeśli był półsyntetyk - lej dalej ten co lałeś, ew. Valvoline Maxlife, który jest o tyle dobry do silników ze sporym przebiegiem, że posiaga substancje regenerujące uszczelnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...