Gość cieptas Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam...mam takie pytanie .. jaki olej do nissana sunny 2.0d 91rok i 220 tys przejechane... co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 jesli nie bierze ci oleju to lej taki jaki miales do tej pory ...czyli taki jak w instrukcji ...ale nie wiem jaki do cd20 olej powinno sie wlewac ...ale jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz odpowiedni temat i to co cie interesuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solaris Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 zwyczajny mineral styknie, od przeszło 30 kkm leję lotosa 15w-40 termalcontrol, wymieniam regularnie co 7,5kkm. a bynajmniej po co płacić za markę? parametrrami lotos nie ustępuje mobilowi, a liczba TBN go wyprzedza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Do swojego Sunny lałem półsyntetyk Mobila a do Primy cd20T leję Motul półsyntetyk (mam w dostęp w dobrej cenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmas Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja mam Y10 2.0d 299k przebiegu i od 30 paru tysięcy wlewam mu półsyntetyk Mobila. Olej zmieniam co 10k km. Przy takim przebiegu nie wiem czy jesteś w stanie odczuć różnicę w jakości oleju, a auto już bliżej emerytury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 jesli nie bierze ci oleju to lej taki jaki miales do tej pory ...czyli taki jak w instrukcji ...ale nie wiem jaki do cd20 olej powinno sie wlewac ...ale jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz odpowiedni temat i to co cie interesuje ... Wg instrukcji do CD20 powinno się lać półsyntetyk (10W40). Jeśli nie wiesz jaki olej był do tej pory, to spokojnie możesz go zalać Valvoline MaxLife 10W40 (nawet jeśli poprzednio miałes mineralny). Jeśli był półsyntetyk - lej dalej ten co lałeś, ew. Valvoline Maxlife, który jest o tyle dobry do silników ze sporym przebiegiem, że posiaga substancje regenerujące uszczelnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Relike Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja leję syntetyk Mobil 1 5W40. Od wymiany do wymiany nic nie dolewam. Przebieg o ile prawdziwy to 273kkm. Ja zrobiłem 75kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.