Gość tanx Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 witam, posiadam nissana sunny 1.7d 90 i niestety jak zrobilo sie ostatnio chldoniej i dlugo stoi na zimnie to ledwo zapala, jedynym wyjsciem przy zapalaniu jest dodac gazu zeby ladnie zaplil, inaczej to trzesie sie ze nie wiem, pragne podkresli ze nissan jest od nowosci w rodzinie i ma oryginalny przebieg 140km wiec nic nie bylo zmieniane w nim ani przerabiane, co to moze byc? moze swiece zarowe do wymiany? zalaczam filmik z zapalania: http://pl.youtube.com/watch?v=W-yHMqaXHTM pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Na początek podjedź do elektryka i niech Ci sprawdzi świece żarowe. Możliwe ze jedna jest spalona. Jak świece będą dobre to pewnie trzeba wyregulować zawory.(koszt okolo 100zloty) Przy tak niedużym przebiegu innej przyczyny nie widze. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tanx Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 witam, a czy swice musza byc zimne, zeby elektryk sprawdzil czy mzona rozgrzanym przyjechac, bo jak jest cieply to zapala idealnie. Mam jeszcze pytanie bo zauwazylem jeszcze 2 niepokojace rzeczy. 1. silnik czasem chodzi idealnie na biegu jalowym a czasem sam z siebie schodzi na troche niskie obroty i wtedy caly samchod drży, i np po chwili znwou wraca na wyzsze tak ze idelanie chodzi i nie trzesie sie co to mzoe byc? 2. jak samchod chodzi na niskich bortoach to z drazka od skrzyni biegow ktory waidomo jak w dieslu lata dochodzi dzwieke nie wiem jak opsiac takie drgania, tkorego wczesniej nie bylo, wystarczy lekko dotkan drazek zeby ustal, jak by w jakis rezonans wpadal drazek, moze poduszka pod skrzynia juz do wymiany? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Żeby sprawdzić świece nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy cieply. Elektryk poprostu sprawdza na listwie jakie jest napięcie i tyle. Co do tych obrotów to pojecia nie mam, może coś z linką od gazu. Bo zadnej elektroniki co steruje obrotami to tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.