Gość kamil_ct Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam, Chcialem zapytac sie was, co wiecie o odczytywaniu i kasowaniu usterek w Qashqaiu... Jakis czas temu zapalila mi sie kontrolka DPF +usterka i.. zgodnie z zaleceniem serwisu (ksiazki) i rad z net-u, wzialem autko na powolna przejazdzke za miasto... Niestety do dnia dzisiejszego kontrolka sie pali i wydaje mi sie, ze moze to byc spowodowane ta kontrolka "usterka". W zwiazku z tym, pytania do forumowiczow: 1) Czy wedlug was ta diodka usterki moze "blokowac" swiadomosc kompa w autku, ze filtr jest juz OK ? Szkoda by bylo zaplacic bez sensu za cos czego nie trzeba zrobic 2) Jak skasowac ta usterke ( bez odlaczania AKU), zeby sprawdzic czy filtr DPF jest juz OK ? 3) Jak serwis reaguje na fakt zapchania filtra DPF ?? Czy traktuja to jako usterke z winy kierujacego, czy samochodu ?? Jak walczyc z tym, zeby nie ladowac u nich co 2 miesiace i zostawiac 1000 PLN na taka "bzdure" Z gory wielkie dzieki za pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 [...]Jak walczyc z tym, zeby nie ladowac u nich co 2 miesiace i zostawiac 1000 PLN na taka "bzdure" kupić samochód z silnikiem benzynowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpetek Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 przepraszam, pytałem w tym temacie o filtr Dpf, mnie załatwili sprawę w serwisie przy okazji przeglądu po 20t, sytuację miałem dokładnie taką samą niestety za wypalanie musiałem zapłacić (regeneracja filtra Dpf 132zł) ,powiedzieli, że dobrze, że przy okazji przeglądu bo w innym przypadku potrzebna wymiana oleju _ podobno?, przy jakim przebiegu załapałeś ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Shirlack Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam. Mialem identyczą usterkę. Zgłosiłem się z nią w Wawie do odyseya na Górczewską. Panowie wprowadzili samochod na kanał i przepalili "filtr" -->tak to nazwali. Po tym działaniu było ok. niestety po miesiącu sprawa powrociła, ponowne przepalanie w serwisie pomogło, teraz już ta usterka nie pojawia się. Serwis wykonał wszystko w ramach gwarancji. [ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 13:42 ] Witam. Mialem identyczą usterkę. Zgłosiłem się z nią w Wawie do odyseya na Górczewską. Panowie wprowadzili samochod na kanał i przepalili "filtr" -->tak to nazwali. Po tym działaniu było ok. niestety po miesiącu sprawa powrociła, ponowne przepalanie w serwisie pomogło, teraz już ta usterka nie pojawia się. Serwis wykonał wszystko w ramach gwarancji. [ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 13:42 ] Witam. Mialem identyczą usterkę. Zgłosiłem się z nią w Wawie do odyseya na Górczewską. Panowie wprowadzili samochod na kanał i przepalili "filtr" -->tak to nazwali. Po tym działaniu było ok. niestety po miesiącu sprawa powrociła, ponowne przepalanie w serwisie pomogło, teraz już ta usterka nie pojawia się. Serwis wykonał wszystko w ramach gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 [...]Panowie wprowadzili samochod na kanał i przepalili "filtr" -->tak to nazwali. Po tym działaniu było ok. niestety po miesiącu sprawa powrociła, ponowne przepalanie w serwisie pomogło, teraz już ta usterka nie pojawia się. Serwis wykonał wszystko w ramach gwarancji. czy wszystko zależny od podejścia serwisu; jeden serwis skasuje parę stówek, inny zrobi w ramach gwarancji; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.