Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Podłaczenie podgrzewaczy w lusterkach

Skażony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

postanowiłem zamontować maty w lusterkach ( to raczej nie będzie stanowiło problemu ), nurtuje mnie natomiast to, że nie mam zielonego pojęcia gdzie mam się "wpiąć" w instalacji aby to działałow N14 '93.

- czy każdym Sunnym jest dedykowane miejsce ?

- czy można "wpiąć" się tak aby podgrzewanie lusterek działało jednocześnie z tylną szybą ? i GDZIE

- co radzicie , robić samemu czy podjechać do ASO ?

Jakie są wymiary szkła w N14 (lusterko) - wie ktoś ? - ruszyłem dupe i zmierzyłem 145x85 mm (to tak na przyszłość)

Witam

- czy każdym Sunnym jest dedykowane miejsce ?

- czy można "wpiąć" się tak aby podgrzewanie lusterek działało jednocześnie z tylną szybą ? i GDZIE

- co radzicie , robić samemu czy podjechać do ASO ?

Przeszukaj forum - jest kilka(naście) wątków na ten temat. Ja montowałem w Y10 i od przycisku podgrzewania prąd idzie bezpośrednio do tylnej szyby - tam wpiąłem się z kablem, dla spokoju ducha na tym kablu dałem bezpiecznik (1A), kabel "rozdwaja" się na lewe i prawe lusterko (kabel = + zasilania), masę podłączyłem do obudowy. Uważaj przy wyciąganiu szkieł z oprawek i dobrze zaizoluj kable na końcówkach maty.

Ja robiłem to samemu - nic trudnego zwłaszcza jak masz instrukcję z forum.

Powodzenia!

Dzięki

czyli to co wyczytałem to jednak prawda że nie ma przekaźnika :(

no dobra zamówiłem maty - teraz będę "trenował" wyjmowanie szkieł.

Ciekawy jestem co mi z tego wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...