Gość piotrek_1987 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam Po zakupie mojego nissana sunny wymienilem amortyzatorki i na drugi dzień pojechałem ustawić zbierzność. Wszystko zostało ustawione jak należy i nie daje mi to dalej spokoju. Przy jeżdzie strasznie trzęsie kie kierownica i mam wrazenie że przód dziwnie rusza sie na boki. Tak samo jak hamuje autko dziwnie sie sprawuje (hamuje tak skokowo) z przodu hamulce są ok czy to może być wina tylnych??? Ale najbardziej niepokoi mnie to żę samochód sie tak dziwnie zachowuje - czym to może być spowodowane??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_1987 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 tego wlanie nie robilem, hm. to moze byc to. Teraz bede wymienial na zimowe wiec pewnie wywarzą mi te kola i wtedy zobacze czy to sie poprawi, dzieki za sugestie, poprzedni wlasciciel tak jeździł i nie przykładał do tego za duże wagi że mu trzęsło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Zanim założą Ci nowe gumy niech sprawdzą czy felgi masz proste i czy stare gumy nie mają gdzieś bąbla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 i sprawdz drazki kierownicze czy sa proste ja mialem jeden troche sprzywiony i tez cos podobnego mi sie dzialo a i gumowe oslony sprawdz przy drazkach tez moga byc wyrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 WItam mam podobny problem , powyzej 140km/g (rowna droga) strasznie trzesie mi kierownica i drgania przenosza sie ogolnie powyzej 160km/h na bude ( sunny 1.4lx ) dodam ze pare miesiecy temu tego nie bylo spokojnie w trasie 170jechalo sie bez dodatwkoych wibracji ^^ , felgi proste , opony nowe bez bombli ( nie wywarzane gdyz wczesniej nie mialem takiego problemu ). jak myslicie co dalej sprawdzac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHOO Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 WItam mam podobny problem , powyzej 140km/g (rowna droga) strasznie trzesie mi kierownica i drgania przenosza sie ogolnie powyzej 160km/h na bude ( sunny 1.4lx ) dodam ze pare miesiecy temu tego nie bylo spokojnie w trasie 170jechalo sie bez dodatwkoych wibracji ^^ , felgi proste , opony nowe bez bombli ( nie wywarzane gdyz wczesniej nie mialem takiego problemu ). jak myslicie co dalej sprawdzac ? Na twoim miejscu bym je wyważył, miałem podobny problem i gdy gość w wulkanizacji mi wyważył to stwierdził ze +\-5g może być że to jest niewiele. Okazuje się jednak ze ma to bardzo duże znaczenie, tego samego dnia dałem auto bracholowi i wyważył mi w pracy co do grama i jak ręką odjął. żadnych wibracji:) Kolego mozesz sprawdzić jeszcze jaki masz indeks prędkości opony bo ja moim jak na zimówkach jechałem 180 z indeksem do 170 to też zaczęły się lekkie wibracje, i to już jest wina opony. niewyważenie jest bardzo odczuwalne w niższych prędkościach ok 120. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 WItam mam podobny problem , powyzej 140km/g (rowna droga) strasznie trzesie mi kierownica i drgania przenosza sie ogolnie powyzej 160km/h na bude ( sunny 1.4lx ) dodam ze pare miesiecy temu tego nie bylo spokojnie w trasie 170jechalo sie bez dodatwkoych wibracji ^^ , felgi proste , opony nowe bez bombli ( nie wywarzane gdyz wczesniej nie mialem takiego problemu ). jak myslicie co dalej sprawdzac ? Witam, wóz jest wporządku, nie ma w nim czego szukać jestem przekonany że to wina opon niestety, mogą być nowe i nie mieć bombli ale mogą być do bani z doświadczenia wymienie: teraz jeżdżę na BRIGESTONE TURANZA - świetnie się zachowują i cichutkie, polecam!! ale wcześniej miałem BARUM BRAVURIS, niby wszyscy tak chwalą bo taka świetna, ale nie pytaj mnie co o nich myślę.-poprostu porażka muszę zaznaczyć że zarówno barumy jak i brigestony kupiłem nowe! Barumy mnie rozczarowały już na pierwszych kilometrach:( natomiast brige nawalam 180km/h, nawet nie zaszumią jakby leciały z 2 cm nad asfaltem, jestem pod wrażeniem:) różnica jest jak ogień i woda, zależy na co trafiłeś.... pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.