Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Y10] zawieszenie i układ kierowniczy - strasznie trzesie

Gość piotrek_1987

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotrek_1987

Witam

Po zakupie mojego nissana sunny wymienilem amortyzatorki i na drugi dzień pojechałem ustawić zbierzność. Wszystko zostało ustawione jak należy i nie daje mi to dalej spokoju. Przy jeżdzie strasznie trzęsie kie kierownica i mam wrazenie że przód dziwnie rusza sie na boki. Tak samo jak hamuje autko dziwnie sie sprawuje (hamuje tak skokowo) z przodu hamulce są ok czy to może być wina tylnych??? Ale najbardziej niepokoi mnie to żę samochód sie tak dziwnie zachowuje - czym to może być spowodowane???

Gość piotrek_1987

tego wlanie nie robilem, hm. to moze byc to. Teraz bede wymienial na zimowe wiec pewnie wywarzą mi te kola i wtedy zobacze czy to sie poprawi, dzieki za sugestie, poprzedni wlasciciel tak jeździł i nie przykładał do tego za duże wagi że mu trzęsło...

• 1 miesiąc temu...

i sprawdz drazki kierownicze czy sa proste ja mialem jeden troche sprzywiony i tez cos podobnego mi sie dzialo a i gumowe oslony sprawdz przy drazkach tez moga byc wyrobione

• 9 miesięcy temu...

WItam mam podobny problem , powyzej 140km/g (rowna droga) strasznie trzesie mi kierownica i drgania przenosza sie ogolnie powyzej 160km/h na bude ( sunny 1.4lx ) dodam ze pare miesiecy temu tego nie bylo spokojnie w trasie 170jechalo sie bez dodatwkoych wibracji ^^ , felgi proste , opony nowe bez bombli ( nie wywarzane gdyz wczesniej nie mialem takiego problemu ). jak myslicie co dalej sprawdzac ?

WItam mam podobny problem , powyzej 140km/g (rowna droga) strasznie trzesie mi kierownica i drgania przenosza sie ogolnie powyzej 160km/h na bude ( sunny 1.4lx ) dodam ze pare miesiecy temu tego nie bylo spokojnie w trasie 170jechalo sie bez dodatwkoych wibracji ^^ , felgi proste , opony nowe bez bombli ( nie wywarzane gdyz wczesniej nie mialem takiego problemu ). jak myslicie co dalej sprawdzac ?

Na twoim miejscu bym je wyważył, miałem podobny problem i gdy gość w wulkanizacji mi wyważył to stwierdził ze +\-5g może być że to jest niewiele. Okazuje się jednak ze ma to bardzo duże znaczenie, tego samego dnia dałem auto bracholowi i wyważył mi w pracy co do grama i jak ręką odjął. żadnych wibracji:)

Kolego mozesz sprawdzić jeszcze jaki masz indeks prędkości opony bo ja moim jak na zimówkach jechałem 180 z indeksem do 170 to też zaczęły się lekkie wibracje, i to już jest wina opony. niewyważenie jest bardzo odczuwalne w niższych prędkościach ok 120.

Witam,

wóz jest wporządku, nie ma w nim czego szukać

jestem przekonany że to wina opon niestety, mogą być nowe i nie mieć bombli ale mogą być do bani

z doświadczenia wymienie:

teraz jeżdżę na BRIGESTONE TURANZA - świetnie się zachowują i cichutkie, polecam!!

ale wcześniej miałem BARUM BRAVURIS, niby wszyscy tak chwalą bo taka świetna, ale nie pytaj mnie co o nich myślę.-poprostu porażka

muszę zaznaczyć że zarówno barumy jak i brigestony kupiłem nowe!

Barumy mnie rozczarowały już na pierwszych kilometrach:(

natomiast brige nawalam 180km/h, nawet nie zaszumią jakby leciały z 2 cm nad asfaltem, jestem pod wrażeniem:)

różnica jest jak ogień i woda, zależy na co trafiłeś....

pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...